Aproape 130.000 de doze de vaccin anti - Covid au ajuns în România

128.700 de doze de vaccin anti - Covid au ajuns în România, cu avionul, în cursul nopții de luni spre marți.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.02.2021 - 10:33

128.700 de doze de vaccin anti - Covid au ajuns în România, cu avionul, în cursul nopții de luni spre marți, a anunțat, marți dimineață, un comunicat difuzat pe platforma ROvaccinare.

Potrivit acestei surse, este vorba de vaccin produs de companiile Pfizer și BioNtech. Se poate presupune că este vorba de tranșa de vaccin care era planificată să ajungă în România cu o zi înainte, luni dimineață, dar transportul a fost întârziat din cauza condițiilor meteo dificile din Germania - de unde urma să decoleze avionul.

Marți dimineață, tranşa de vaccin a ajuns, în jurul orei 5, pe Aeroportul București Otopeni. Ea urmează a fi distribută la centre de vaccinare din Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov şi Iaşi.

De asemenea, tot în cursul dimineții, 35.100 doze vor ajunge pe aeroporturile din Cluj-Napoca şi Timişoara.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin produs de Pfizer și BioNTech este planificată să ajungă în România la data de 15 februarie 2021.

Separat, în România vor ajunge vaccinuri produse de companiile Moderna și, respectiv, Astra Zeneca, iar imunizarea se va face în paralel și cu aceste tipuri de vaccin.

Comentarii