10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătateAproape 130.000 de doze de vaccin anti - Covid au ajuns în...

Aproape 130.000 de doze de vaccin anti – Covid au ajuns în România

128.700 de doze de vaccin anti – Covid au ajuns în România, cu avionul, în cursul nopții de luni spre marți, a anunțat, marți dimineață, un comunicat difuzat pe platforma ROvaccinare.

Potrivit acestei surse, este vorba de vaccin produs de companiile Pfizer și BioNtech. Se poate presupune că este vorba de tranșa de vaccin care era planificată să ajungă în România cu o zi înainte, luni dimineață, dar transportul a fost întârziat din cauza condițiilor meteo dificile din Germania – de unde urma să decoleze avionul.

Marți dimineață, tranşa de vaccin a ajuns, în jurul orei 5, pe Aeroportul București Otopeni. Ea urmează a fi distribută la centre de vaccinare din Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov şi Iaşi.

De asemenea, tot în cursul dimineții, 35.100 doze vor ajunge pe aeroporturile din Cluj-Napoca şi Timişoara.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin produs de Pfizer și BioNTech este planificată să ajungă în România la data de 15 februarie 2021.

Separat, în România vor ajunge vaccinuri produse de companiile Moderna și, respectiv, Astra Zeneca, iar imunizarea se va face în paralel și cu aceste tipuri de vaccin.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă