30 de locuri noi pentru bolnavii Covid amenajate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov va avea 30 de noi locuri pentru bolnavii COVID-19, a fost anunțat sâmbătă, pe Facebook, de către oficialii Consiliului Județean.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

28.11.2020 - 11:15

”Vom avea încă 30 de locuri pentru bolnavii COVID la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov. Situația dificilă prin care trece județul Ilfov se imbunătățește, rata de infectare a scăzut ceea ce inseamnă că măsurile luate la nivel central au fost corecte!
Insă, noul coronavirus reprezintă în continuare o amenințare la adresa sănătății oamenilor. Tuturor ne revine un rol important în combaterea virusului. Trebuie să ne protejăm sănătatea proprie și pe cea a persoanelor vulnerabile și să evităm supraîncărcarea serviciilor medicale. În acest moment toate paturile destinate bolnavilor de covid 19 sunt ocupate de cazuri medii și grave.
De aceea, am dispus măsuri pentru suplimentarea capacității de tratare, ținând cont de capacitatea unității spitalicești.
Vom avea încă 30 de paturi pentru tratarea pacienților cu forme medii și necesar de oxigen la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, pe langa cele 75 existente deja.
Sănătatea este prioritară. Mereu. Pandemia de coronavirus ne obligă pe toți să fim responsabili. Va rog, aveți grijă de sănătatea dumneavoastră”, a adeclarat Hubert Stefan Petru Thuma, președintele Consiliului Judetean Ilfov

De asemenea, Călin Mircea Laza, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov, a anunțat în cadrul postării de pe rețeaua de socializare: “Am crescut numărul de paturi pentru tratarea pacienților cu forme medii și necesar de oxigen cu 15 paturi în aceasta dimineată. Iar alte 15 paturi vor fi operaționale în maximum 48 de ore, când vom putea număra 90 de paturi pentru tratarea pacienților cu SARS-CoV-2. De asemenea se fac lucrări de reparare și verificare a instalațiilor electrice, instalațiilor sanitare precum și a instalațiilor de fluide medicale”.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ilfov este cea mai importantă unitate medicală din judeţul Ilfov.

Citește totul despre:

Comentarii