16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSănătate3 tratamente pentru lordoză la persoanele adulte

3 tratamente pentru lordoză la persoanele adulte

Dar ce este mai exact lordoza? Reprezintă curbarea coloanei vertebrale în față, spre deosebire de cifoză, reprezentată de o curbare a coloanei vertebrale în sens opus.

Atât timp cât aceste curburi sunt moderate, putem vorbi despre o elasticitate optimă a coloanei vertebrale, benefică pentru mers, aplecări sau alte eforturi fizice. Însă atunci când aceste curburi ale coloanei sunt pronunțate (lordoza – convexitate anterioară / cifoza – convexitate posterioară), importanța aplicării unui tratament corespunzător afecțiunii resimțite, contribuie la refacerea coloanei pacientului. Iată care sunt cele mai des întâlnite 3 tratamente pentru tratarea lordozei agravate, la persoanele adulte:

1. Kinetoterapia
S-a dovedit că tratamentul prin kinetoterapie este vital pentru tratarea lordozei, iar numărul de ședințe pe care un pacient cu lordoză trebuie să le urmeze, depinde de gradul de curbură al coloanei. Procedura în sine presupune redresarea coloanei prin exerciții de relaxare și tonifiere la nivelul mușchilor abdominali și fesieri, concomitent cu exerciții de respirație prin diafragmă, deoarece există șanse ca lordoza să fie cauzată de o respirație deficitară de acest fel. Mai mult decât atât, în cazul în care kinetoterapeutul sugerează faptul că ar trebui o orteza pentru coloana vertebrala, acest produs trebuie ales cu mare grijă, pentru a-și dovedi utilitatea, însă despre asta vom discuta puțin mai jos.

2. Ședințele de masaj
Ședințele de masaj terapeutic pentru tratarea lordozei trebuie să înceapă imediat după ce acest diagnostic a fost pus. Scopul masajului, în acest caz, este de a reduce durerile localizate la nivelul zonei cervicale sau la nivelul zonei lombare, relaxând în același timp mușchii spatelui. Se poate obține în același timp o respirație mult mai bună, precum și un tonus mental îmbunătățit. Ședințele de masaj pot continua chiar și după ce această afecțiune a fost tratată, fiind în același timp o procedură ce merge mână în mână cu cea despre care am discutat la primul punct.

3. Electroterapia
Electroterapia reprezintă una dintre cele mai răspândite metode de terapie fizică. Are menirea de a ajuta organismul să se refacă, prin intermediul stimulării anumitor zone ale corpului, cu fluxuri de curent electric. Efectele scontate ale acestui tratament sunt: reducerea contracțiilor musculare, relaxarea mușchilor de la nivelul lombar și cervical, precum și o mai bună mobilitate a acestora.

Cum alegi cea mai bună orteză pentru lordoză
Așa cum spuneam și mai sus, în cazul în care terapeutul recomandă purtarea unei orteze pentru coloana vertebrală, având ca scop ameliorarea durerilor cauzate de lordoză, iată ce trebuie să ofere un astfel de produs. Orteza pentru coloana vertebrală trebuie să asigure, înainte de toate, confortul pe care pacientul cu lordoză îl caută la un astfel de produs.

Trebuie să fie ușor de pus, simplu de purtat și să permită pielii să respire. Mai mult decât atât, orteza pentru coloana vertebrală trebuie să fie extrem de discretă. Pacienții trebuie să își permită luxul de a o purta atât pe sub o bluză cu mâneci lungi, cât și pe sub un tricou. Nu în ultimul rând, orteza pentru coloana vertebrală trebuie să își arate utilitatea, reducând durerile de la nivelul lombar și cervical, stimulând mușchii spatelui, dar lăsând în același timp pacientului o libertate foarte bună de mișcare.  

Cele mai citite

Declarațiile lui David Popovici, după ce a cucerit patru medalii de aur la Naţionalele de la Otopeni

După ce a cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori de la Otopeni, David Popovici a...

Max Verstappen, de neoprit! Olandezul s-a impus în Marele Premiu al Chinei

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al Chinei, desfășurat duminică la Shanghai, a cincea etapă a Campionatului mondial de Formula...

Opoziția din Republica Moldova și-a ținut congresul la Moscova și a înființat alianța “Pobeda”

Mai multe formațiuni de opoziție din Republica Moldova și-au ținut un congres la Moscova și au înființat, cu acest prilej, o alianță numită "Pobeda". Acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă