Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Viorel Salan: Solicitări la CSAT şi SRI cu privire la măsurile cerute în privinţa arhivei SIPA

Preşedintele Comisiei de anchetă a SIPA, Viorel Salan, a declarat că a cerut CSAT şi SRI să confirme dacă au primit solicitări din partea comisiei de inventariere a arhivei SIPA, de a lua măsuri în privinţa arhivei şi ce măsuri au luat.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.03.2018 - 15:30

„Doresc să salut iniţiativa CSAT cu privire la furnizarea către comisie a elementelor necesare. Când le vom primi nu cunoaştem, dar am solicitat date care rezultă însăşi din procesul-verbal încheiate de către comisia condusă de Marius Iosif, având în vedere neregulile semnalate pe care comisia le-a constatat,şi care a solicitat ministrului de Justiţie, pe atunci domnului Chiuariu, să solicite CSAT să intervină în această situaţie şi respectiv Serviciului Român de Informaţii”, a declarat Salan, miercuri, după şedinţa comisiei.

Acesta a adăugat că, până acum, nu a primit niciun răspuns.

Întrebat dacă CSAT trebuie să lămurească dacă a luat măsuri în acest caz, Salan a precizat că da.

„Şi, de asemenea, dacă Ministerul Justiţiei a trimis solicitare către CSAT, CSAT să răspundă dacă au primit şi să ne comunice ce măsuri au dispus. Am cerut lămuriri şi către SRI, pentru că una din propunerile din acel raport la care am făcut trimitere viza şi SRI ca autoritate competentă în domeniu”, a spus Salan.

Totodată, preşedintele Comisiei de anchetă a SIPA a precizat că nu a primit răspuns nici din partea SRI.

„Am solicitat să ne confirme dacă în urma raportului înaintat de comisia stabilită de către ministrul Justiţiei (Tudor Chiuariu la acea vreme – n.r), dacă ministrul Justiţiei a înaintat o solicitare către SRI”, a susţinut Viorel Salan.

CSAT a decis în şedinţa de marţi ca toate înscrisurile aflate în arhiva CSAT, în legătură cu Direcţia Generală de Protecţie şi Anticorupţie (DGPA), să fie puse la dispoziţia comisiei parlamentare de anchetă.

"Un alt punct pe ordinea de zi a şedinţei CSAT l-a reprezentat solicitarea Preşedintelui Comisiei parlamentare de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului de a se clarifica aspecte care ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie (DGPA). Membrii Consiliului au decis să pună la dispoziţia Comisiei toate documentele şi înscrisurile aflate în arhiva CSAT în legătură cu această instituţie", se arată în comunicatul de presă transmis de Administraţia Prezidenţială.

Comentarii

loading...