21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăPoliticăVIDEO: Romașcanu, derapaj verbal înaintea conferinței de presă: ”O să primească o...

VIDEO: Romașcanu, derapaj verbal înaintea conferinței de presă: ”O să primească o p… în c… toţi”

Lucian Romaşcanu a șocat opinia publică după nefericita scăpare de limbaj avută înaintea conferinţei de presă pe care a susţinut-o vineri la sediul PSD. Purtătorul de cuvânt al PSD a afirmat, fără să ştie că microfoanele sunt pornite, „Ăsta e sfârşitul unei frumoase prietenii. O să primească o p… în c… toţi”, potrivit unei înregistrări publicate pe pagina de socializare de către Epoch Times.

În înregistrarea Epoch Times, Romașcanu poate fi văzut extrem de agitat, comentând asupra unor situații contextuale: „Dacă nu spune no comment ce faci? Nu dai nimic? Ce faci cu publicul tău care vrea informaţii. (…) Unde e omul nostru de la cameră? (…) Ăsta e sfârşitul unei frumoase prietenii. O să primească o p… în c… toţi”, afirmă Romaşcanu, comentariile sale fiind susținute în același registru de o altă voce: „Nici aia. Poate le place. Suntem singuri. Nu, dar este incredibil aşa ceva. Ah nu vrei să mai facem prieteni? Vreau să văd la PNL, fac la fel?”

Romaşcanu şi-a cerut public scuze, după ce a fost înregistrat folosind un limbaj vulgar înaintea conferinţei de presă pe care a susţinut-o la sediul PSD, neştiind că microfoanele lavalierei sunt pornite.

„Azi (vineri – n.r.), înaintea conferinţei de presă, pe un fond încărcat, se pare că am avut o scăpare de limbaj pe care o regret. În contextul plecărilor din partid am avut o reacţie exagerată care, totuşi, fiind în SPAŢIU PRIVAT şi într-o CONVERSAŢIE PRIVATĂ, n-ar fi trebuit să fie făcută publică. A fost făcută publică şi, în consecinţă, îmi prezint SCUZELE de rigoare”, a scris Lucian Romaşcanu pe Facebook, conchizând apoi: „Repet, daca a existat o ieşire nepotrivită, aceasta a fost exclusiv generată de traseiştii acestei perioade. Respect presa, am peste 20 de ani de muncă în această industrie, îi asigur şi pe această cale pe jurnalişti de tot respectul meu. Mulţumesc pentru înţelegere! P.S. Înţeleg blamul politic al celor din PNL în special, e campanie. Sunt convins că dumnealor, în spaţiu privat, îşi aleg cu mare grijă cuvintele…”.

Purtătorul de cuvânt al PSD a fost ”scuzat” și de președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc: „Şi-a cerut scuze pentru o discuţie privată care a apărut în spaţiul public. Întrebaţi-l pe dânsul dacă e suficient sau nu. Şi-a cerut scuze domnul Romaşcanu. Pentru orice greşeală atunci când îţi ceri scuze, îi iertaţi sau nu dumneavoastră?”.

Președintele PSD nu a fost, însă, de aceeași părere cu șeful Senatului, fapt pentru care senatorul Lucian Romaşcanu a fost în câteva ore suspendat din funcţia de purtător de cuvânt al PSD. Anunțul a fost făcut chiar de către preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu.

“Decizia politică este una singură: este suspendat din funcţie. Cred că e suficient”, a declarat Ciolacu, la sediul PSD. Întrebat ce decizie s-a luat şi în privinţa unei angajate a Biroului de presă al PSD, care apare în înregistrarea difuzată de mass-media, Marcel Ciolacu a răspuns: “Toată lumea este la pachet. S-a identificat, face parte din personalul partidului şi cred că este corectă decizia mea şi a domnului Stănescu de suspendare”.

 

Cele mai citite

Mișcare surprinzătoare a Bursei de la București

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni...

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...

Mișcare surprinzătoare a Bursei de la București

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă