Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vicepreşedinte PMP: Bâlbe mincinoase ale Ministrului de Interne

Vicepreşedintele PMP Doru Coliu a solicitat, luni, demisia de urgenţă a ministrului de Interne, Carmen Dan, acuzând-o pe aceasta că a comandat acţiunile represive şi violente la protestele din 10 august, fapt pentru care se află "sub incidenţa Codului Penal".

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 20.08.2018 - 12:10

"Conferinţa de presă susţinută de Ministrul de Interne Carmen Dan mă pune în situaţia de a cere răspicat demisia de urgenţă din înalta funcţie de stat. Cu un tupeu specific regimurilor totalitare, Carmen Dan anunţă cu emfază constituirea unei comisii de anchetă la nivel ministerial. Stimată doamnă, cum probabil ştiţi, există o clară incompatibilitate între prezenţa dumneavoastră activă la reprimarea mitingului din 10 august şi intenţia de a coordona activitatea acestei comisii! Aţi comandat acţiunile represive, de o violenţă ieşită din comun, iar acum doriţi să vă erijaţi în judecător. Raportaţi-i prietenului dumneavoastră Liviu Dragnea că este timpul să vă găsească înlocuitor, dumneavoastră vă aflaţi sub incidenţa Codului Penal!", a transmis vicepreşedintele PMP, Doru Coliu, într-un comunicat de presă remis, luni, Mediafax.

Liderul organizaţiei PMP Diaspora, Doru Petrişor Coliu, mai spune că, prin prezentarea raportului "mincinos", Carmen Dan a demonstrat nu doar incompetenţă, cât şi cinism.

"Raportul mincinos de 90 de pagini prezentat în aceste zile demonstrează că pe lângă incompetenţă suferiţi şi de un evoluat spirit de eludare a adevărului! Culmea cinismului, aţi atins-o doamnă, în momentul în care aţi afirmat că miile de persoane participante la manifestaţie, care au avut de suportat cruzimea jandarmilor, se fac vinovate de nedelimitarea de aşa-zişii protestatari violenţi. Presa străină aflată la faţa locului a fost unanimă în a condamna bestialitatea cu care jandarmii au acţionat, iar dumneavoastră, sfidând cele mai elementare reguli ale bunului simţ, continuaţi să minţiţi cu nonşalanţă! Nu poate fi trecută cu vederea minciuna prin care aţi dorit să oferiţi un cadru legal acţiunii de reprimare în forţă afimând că un procuror militar a supervizat acţiunile din Piaţa Victoriei, afirmaţie infirmată de Parchetul Militar. Deşi minţiţi cu neruşinare că nu v-aţi aşteptat la violenţe, aţi adus jandarmi din 5 (cinci) judeţe înarmaţi cu muniţie de război. Vă rugăm să ne răspundeţi cine a informat jandarmeria că va fi lovitură de stat", a completat Coliu.

Acesta o mai acuză pe Carmen Dan că a minţit atunci când a susţinut că nu a primit informaţii de la serviciile secrete că vor fi violenţe la mitingul de vinerea trecută din Piaţa Victoriei.

Comentarii

loading...