22.8 C
Bucureศ™ti
miercuri, 4 septembrie 2024
AcasฤƒPoliticฤƒVerzii se mobilizeazฤƒ la Bruxelles cu mesajul โ€Alege curajulโ€

Verzii se mobilizeazฤƒ la Bruxelles cu mesajul โ€Alege curajulโ€

Bruxelles, 3 mai 2024 – Verzii Europeni s-au adunat astฤƒzi pentru mitingul lor electoral sub sloganul „Alege Curajul”. Candidaศ›ii principali Terry Reintke ศ™i Bas Eickhout au prezentat unei mulศ›imi motivate soluศ›iile Verzilor cu privire la modul de rezolvare a crizelor sociale ศ™i climatice cu care se confruntฤƒ Europa. รŽn centrul mitingului lor de campanie este determinarea lor de a confrunta ameninศ›area tot mai mare a extremei drepte asupra democraศ›iilor europene.

Terry Reintke, candidatul principal al Verzilor Europeni, a declarat la mitingul lor:

รŽn ciuda ameninศ›ฤƒrii reprezentate de forศ›ele anti-europene de extremฤƒ dreapta, Ursula von der Leyen a deschis uศ™a unei coaliศ›ii cu extremiศ™tii de dreapta ECR. Este clar cฤƒ alegerile europene vor fi o rฤƒscruce pentru Europa.

Voturile cetฤƒศ›enilor vor decide dacฤƒ Europa va fi condusฤƒ de o alianศ›ฤƒ care include extrema dreaptฤƒ, care demonteazฤƒ UE din interior, sau de o majoritate a partidelor pro-europene.

Luni, dupฤƒ รฎntrebฤƒrile candidatului principal al Verzilor, Bas Eickhout, รฎn timpul dezbaterii de la Maastricht, liderul PPE Ursula von der Leyen a recunoscut cฤƒ lasฤƒ uศ™a deschisฤƒ unei coaliศ›ii cu extremiศ™tii de dreapta ai Conservatorilor ศ™i Reformiศ™tilor Europeni (ECR). Von der Leyen a eศ™uat sฤƒ-i excludฤƒ รฎn termeni clari.

Reintke la Miting:

Ca Verzi, facem clar cฤƒ nu vom colabora cu extrema dreaptฤƒ. Este mult รฎn joc. Dacฤƒ forศ›ele de extremฤƒ dreapta รฎncep sฤƒ preia puterea la nivel european, acest lucru va ameninศ›a viitorul Acordului Verde, drepturile fundamentale ศ™i viitorul proiectului european รฎn ansamblu. De aceea รฎi cerem lui von der Leyen sฤƒ clarifice urgent.

Cerem, de asemenea, liberalilor ศ™i socialiศ™tilor sฤƒ se alฤƒture apelului nostru pentru o Europฤƒ liberฤƒ ศ™i democraticฤƒ care sฤƒ previnฤƒ preluarea puterii de cฤƒtre partidele ECR รฎn Europa.

Bas Eickhout, candidatul principal al Verzilor Europeni:

รŽn aceste alegeri europene, criza climaticฤƒ este รฎn joc. ศ˜i aceastฤƒ crizฤƒ este legatฤƒ de atรขt de multe alte crize cu care se confruntฤƒ popoarele europene: securitatea, vremea extremฤƒ ศ™i costul vieศ›ii. Avem nevoie de un acord solid verde ศ™i social, รฎn loc sฤƒ permitem Partidului Popular European (PPE) ศ™i Liberalilor de la Renew sฤƒ protejeze statu quo-ul.

Verzii propun un plan masiv de investiศ›ii pentru a consolida o economie europeanฤƒ pregฤƒtitฤƒ pentru viitor. Un acord industrial verde care se desprinde de metodele de producศ›ie poluante ศ™i dependente de combustibili fosili. Doar asta creeazฤƒ locuri de muncฤƒ, o viaศ›ฤƒ sigurฤƒ ศ™i sฤƒnฤƒtoasฤƒ ศ™i noi perspective pentru toศ›i. Avem atรขt viziunea, cรขt ศ™i curajul de a lupta รฎmpotriva intereselor stabile ศ™i รฎi provocฤƒm pe cei din PPE sฤƒ se alฤƒture pe acest drum”.

Mitingul electoral al Verzilor Europeni a arฤƒtat un front unit al partidelor Verzi din diferite ศ›ฤƒri europene ศ™i o creศ™tere accentuatฤƒ a sprijinului din partea voluntarilor.

Bas Eickhout a concluzionat:

Suntem hotฤƒrรขศ›i sฤƒ facem campanie. Mai mult, suntem determinaศ›i sฤƒ รฎmputernicim votanศ›ii sฤƒ reziste cinismului sau disperฤƒrii cu privire la viitorul nostru colectiv. Oferim o alternativฤƒ progresistฤƒ pentru a salva planeta noastrฤƒ ศ™i pentru a รฎmputernici generaศ›iile viitoare.

Sunt votanศ›ii de toate vรขrstele care sunt la volan ศ™i รฎi chemฤƒm sฤƒ-ศ™i foloseascฤƒ votul pentru Europa, pentru democraศ›ie ศ™i pentru libertate. Ca Verzi Europeni, ne angajฤƒm sฤƒ apฤƒrฤƒm aceste valori รฎmpotriva populistilor ศ™i a extremei drepte. Haideศ›i sฤƒ votฤƒm verde ศ™i sฤƒ alegem curajul”.

Conservatorii ศ™i Reformiศ™tii Europeni ECR sunt umbrela europeanฤƒ a Vox (Spania), PiS (Polonia), Reconquรชte (Franศ›a), Democraศ›ii Suedezi, Partidul Finlandez ศ™i post-fasciศ™tii Fratelli dโ€™Italia ai Giorgiei Meloni.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublฤƒ specializare Drept ศ™i Criminologie. Este de origine est-europeanฤƒ, cu experienศ›ฤƒ bogatฤƒ รฎn comunicare ศ™i relaศ›ii publice. Anterior a lucrat ca specialist รฎn marketing รฎn Romรขnia, iar din 2015 pledeazฤƒ รฎmpotriva regimurilor autoritare ศ™i a abuzurilor drepturilor omului. รŽn 2017, a devenit editorialist la Romรขnia Liberฤƒ, contribuind la jurnalismul de investigaศ›ie ศ™i cercetarea socialฤƒ europeanฤƒ. Ea a dezvoltat o relaศ›ie excelentฤƒ cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) ศ™i Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea ศ™i publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice pรขnฤƒ la opinii privind crizele de sฤƒnฤƒtate (pandemia Covid), cea mai recentฤƒ preocupare fiind legatฤƒ de agresiunea Rusiei รฎmpotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Liderii partidelor extremiste din Romรขnia, campioni pe TikTok

Reศ›eaua de socializare Tik Tok a avut un rol major รฎn cรขศ™tigarea alegerilor regionale din Germania de cฤƒtre extrema dreaptฤƒ, susศ›in analiศ™tii. La alegerile...

Zelenski รฎl va demite pe Dmitro Kuleba, ministrul de externe. Cine รฎi va lua locul

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, urmeazฤƒ sฤƒ fie demis, au declarat, pentru Ukrainskaia Pravda, surse din anturajul preลŸedintelui Volodimir Zelenski, conform cu breakingthenews.net. Potrivit...

Teritoriul rus deศ›inut de Ucraina face parte integrantฤƒ din โ€žplanul de victorieโ€

PreลŸedintele ucrainean a declarat รฎntr-un interviu exclusiv cฤƒ deลฃinerea teritoriului face parte integrantฤƒ din โ€žplanul sฤƒu de victorieโ€ pentru a-l forลฃa pe Vladimir Putin...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ