6.3 C
București
sâmbătă, 16 noiembrie 2024
AcasăPoliticăUE cere reducerea finanțării cu 7,5 miliarde de euro pentru Ungaria

UE cere reducerea finanțării cu 7,5 miliarde de euro pentru Ungaria

Comisia Europeană a cerut ca fonduri europene în valoare de aproximativ 7,5 miliarde de euro destinate Ungariei, să fie tăiate din cauza unor probleme de corupție.

Comisarul Johannes Hahn, responsabil pentru buget și administrație, a declarat că această cifră reprezintă 65% din angajamentele pentru trei programe operaționale din cadrul politicii de coeziune și aproximativ o treime din fondurile de coeziune pe care țara le-a primit de la bugetul UE, notează Euronews.

Fondurile de coeziune ale UE sunt acordate țărilor europene mai sărace pentru a contribui la promovarea creșterii economice și a ocupării forței de muncă, în timp ce programele operaționale înconjoară proiecte de investiții mai specifice.

Pentru Bruxelles, recomandarea adresată Consiliului de a adopta această măsură punitivă este următorul pas în procesul mecanismului privind statul de drept pe care l-a declanșat împotriva Ungariei în aprilie.

Mecanismul, care a fost aprobat de Curtea Europeană de Justiție cu doar câteva săptămâni mai devreme, în urma unei contestații din partea Budapestei și a Poloniei, permite Bruxelles-ului să impună sancțiuni financiare statelor membre „pentru a proteja bugetul” dacă se consideră că acestea au încălcat valorile fundamentale ale UE.

În încercarea de a răspunde preocupărilor Bruxellesului, Budapesta a anunţat o serie de măsuri, inclusiv înfiinţarea unei „autorităţi independente” pentru combaterea corupţiei şi creşterea transparenţei în procedurile de achiziţii publice.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cum au ajuns varza și fasolea ingredientele vegetale de bază în gastronomia românească?

Bucătăria românească se remarcă prin simplitate, dar și prin bogăția gusturilor autentice. Ingredientele de bază au fost, de-a lungul timpului, cele care se găseau...

Analiza PESTEL – Un instrument esențial în antreprenoriatul social

Într-un mediu de afaceri dinamic și adesea impredictibil, analiza PESTEL reprezintă un instrument esențial pentru antreprenorii sociali, oferind o perspectivă completă asupra factorilor externi...

Cum au ajuns varza și fasolea ingredientele vegetale de bază în gastronomia românească?

Bucătăria românească se remarcă prin simplitate, dar și prin bogăția gusturilor autentice. Ingredientele de bază au fost, de-a lungul timpului, cele care se găseau...
Ultima oră
Pe aceeași temă