Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Teodor Meleşcanu, la reuniunea ministerială a Consiliului Europei

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, va participa, în perioada 16-17 mai 2019, la reuniunea Comitetului Miniştrilor (CM) al Consiliului Europei, care se va desfăşura la Helsinki, sub mandatul Preşedinţiei Republicii Finlanda.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.05.2019 - 13:45

Reuniunea de la Helsinki va marca şi transferul preşedinţiei Comitetului Miniştrilor de la Republica Finlanda, la Republica Franceză.

Principalul subiect de dezbatere al reuniunii ministeriale îl reprezintă necesitatea unei responsabilităţi partajate pentru asigurarea securităţii democratice în Europa, precum şi discutarea ultimului raport al actualului Secretar General al Consiliului Europei, cu tema "Pregătiţi pentru provocări viitoare - consolidarea Consiliului Europei".

Discuţiile se vor concentra pe soluţiile propuse de Thorbjorn Jagland, Secretar General al Consiliului, aflat la final de mandat, precum necesitatea dezvoltării unui dialog susţinut între Comitetul Miniştrilor şi APCE, în vederea construirii unui spaţiu comun al încrederii, care să redefinească bazele juridice ale organizaţiei şi să reconfigureze mecanismele existente pentru a răspunde noilor provocări cu care se confruntă Consiliul Europei. Totodată, agenda reuniunii mai cuprinde discutarea altor teme, precum importanţa garantării eficacităţii sistemului Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, consolidarea dialogului Consiliului Europei cu regiunile învecinate şi cooperarea dintre Organizaţia de la Strasbourg şi Uniunea Europeană.

Comitetul de Miniştri este format din câte un reprezentant al fiecăruia dintre cele 47 de state membre ale CoE. Preşedinţia Comitetului de Miniştri este deţinută pentru o perioada de 6 luni de fiecare stat membru al Consiliului Europei, în ordine alfabetică.

Comentarii

loading...