Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu, despre OUG 114: Dacă nu încheiem discuţiile, soluţia de rezervă este prorogarea

Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, la Parlament, că dacă discuţiile în privinţa OUG 114 din domeniul fiscal nu se încheie până pe 31 martie, când actul normativ ar începe să-şi producă efectele, soluţia de rezervă este prorogarea termenului de aplicare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.03.2019 - 18:58

„Eu cred că este normal ca în această fază în care suntem, şi aici mă refer la un lucru foarte clar, Ordonanţa încă nu şi-a produs efectele, să discutăm cu cei din mediul economic pentru a vedea care sunt îngrijorările pe care le au şi să încercăm să le remediem. (…) Am discutat şi cu domnul Dragnea, suntem amândoi de acord că trebuie făcute anumite ajustări în aşa fel încât Ordonanţa să îşi atingă obiectivele. (…)Ne-am dori să terminăm cât mai repede discuţiile pe Ordonanţa 114. Probabil, dacă nu încheiem până la sfârşitul lunii, avem o soluţie de rezervă de a proroga termenul de aplicare până terminăm discuţiile şi definitivăm textul OUG”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, marţi, la Parlament, citează Mediafax.

Preşedintele Senatului spune că discuţiile cu actorii implicaţi au avansat, dar că „mai sunt mici corecţii de adus”.

„Am avut câteva discuţii inclusiv cu reprezentanţi ai Băncii Naţionale şi am avansat foarte bine pe Ordonanţa 114. Există aş pune deja un acord aşa de principiu pe anumite modificări care vor trebui făcute şi, sigur, ne dorim cât de repede, adică până la sfârşitul lunii acesteia, având în vedere că OUG intră în vigoare la 31 martie. Însă, trebuie să discutăm toate componentele, adică şi mediul bancar, unde deja avem conturate modificările care urmează să fie făcute, şi zona de energie şi zona de telecomunicaţii şi pilonul 2 de pensii, fondurile de asigurări de pensii. Mai sunt mici corecţii care trebuie aduse, de exemplu, cum e cea referitoare la încadrarea zilierilor, care nu a atras atenţia publicului, dar trebuie să profităm de această ocazie să aducem anumite corecţii şi acolo”, a spus Tăriceanu,

Liderul ALDE susţine că, deşi vor exista modificări în textul OUG 114, principiile rămân neschimbate.

„Principiile OUG 114 rămân valabile. Unul din ele, plafonarea preţului la gaze. În ceea ce priveşte zona bancară, de a pune presiune pe dobânzi în mod consistent pentru a se micşora ecartul între dobânzile care sunt date de bănci pentru depozite şi dobânzile care sunt percepute pentru credite, acesta este a e unul din principalele obiective, precum şi creşterea nivelului de intermediere financiară în zona bancară (…). În zona de telecomunicaţii, taxa pentru licenţele 5G pare să fie una descurajantă. Investiţiile pe care societăţile de telecomunicaţii sunt de presupus că le vor face în această tehnologie sunt influenţate de costurile pentru licente. Dacă licenţele sunt prea scumpe, atunci riscul este să nu investească în aceste tehnologii şi să rămânem cu actualul nivel adică 3G - 4G, ceea ce eu cred că trebuie evitat”, a adăugat preşedintele Senatului.

Comentarii

loading...