Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Stelian Ion: Am solicitat invitarea SRI la Comisia Juridică pentru dezbaterea Ordonanței 6

Deputatul USR, Stelian Ion, a declarat că a solicitat, în cadrul dezbaterilor din Comisia Juridică privind OUG 6/2016, să fie invitaţi reprezentanţi din PÎCCJ, Ministerul Justiţiei, dar şi din cadrul SRI, pentru că "anumite prevederi din Ordonanţă vizează activitatea lor".

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 19.09.2018 - 20:33

Am solicitat o chestiune de bun simţ, să fie trimise invitaţii către toate autorităţile care aplică aceste dispoziţii ale OUG 6/2016 şi aici mă refer la reprezentanţii Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unii dintre ei au fost prezenţi chiar astăzi (miercuri-n.r), de asemenea Ministerul Justiţiei a fost invitat, dar mai era şi SRI, pentru că există anumite prevederi în OUG 6/2016 care au înrăurirea asupra activităţii lor. Aş dori să ne spună dacă un protocol care nu face decât atât, reglementează modul în care sunt puse aceste sisteme tehnice la dispoziţia organelor de urmărire penală, dacă un astfel de protocol conţine un mic pericol şi de ce ar putea să se renunţe şi care ar fi efectele unei renunţări la această formă legală. Nu s-a luat o decizie în acest sens, practic a rămas la latitundinea fiecărei Instituţii dacă se prezintă sau nu”, a afirmat deputatul USR, Stelian Ion, după dezbaterile din Comisia Juridică privind OUG 6/2016.

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat miercuri că modificările aduse pentru OUG 6/2016 trebuie corelate cu legile Justiţiei şi cu prevederile Codurilor penale.

„Ordonanţa şi prevederile modificate de Ordonanţă au suferit mai multe modificări legislative, prin alte acte. La Comisia specială s-au modificat legea 303,304, Codurile, au fost la CCR, se întorc, noi trebuie să ţinem cont şi de formulele acelea, pentru că este posibilitatea acum să legiferăm, a intrat în vigoare acum o prevedere la 304 şi după ce iese de la noi să fie schimbată. Pentru a fi o corelare cu toate celelalte am spus că acest conflict temporar dintre legi se face după ce există un tabel făcut. L-am făcut, dar trebuia să înţeleagă întâi principiul colegii şi văd că nu l-au înţeles. După aceea, la fiecare articol în parte să vedem sub ce manieră facem în aşa fel încât prin aprobarea sau respingerea OUG să nu creem nişte efecte cu conflicte temporale între legi şi cu efecte negative. Va trebui să emitem întâi efectele ordonanţei şi după aceea aşa cum spune Constituţia, Legiuitorul va preciza dacă este cazul efectele şi măsurile pentru efectele produse de Ordonanţă pe perioada în care a fost în vigoare”, a afirmat preşedintele Comisiei Juridice, Eugen Nicolicea, după dezbaterile pe OUG 6/2016.

Umătoarea şedinţă a Comisiei Juridice din cadrul Camerei Deputaţilor, privind OUG 6/2016, va avea loc marţi, 25 septembrie.

 
 
 
 

 

Comentarii

loading...