Spirala legăturilor lui Ponta cu Serviciile

Deși sunt tot mai evidente urmele colaborării sale cu Serviciul de Informații Externe (SIE), Victor Ponta evită să recunoască dacă a fost sau nu ofițer acoperit.

Share

Eugen Pătrașcu 0 comentarii

05.05.2019 - 17:24

În fața acuzelor directe, Ponta a preferat eschiva prin răspunsuri ironice: și dacă aș fi fost agent acoperit, aș fi obligat să răspund tot “nu” pentru că legea nu îi permite unui agent să își dezvăluie identitatea. O simplă analiză arată că întreaga carieră politică a lui Victor Ponta a fost presărată de interacțiuni cu oameni ai serviciilor secrete.

Ponta îl are drept fin exact pe fostul șefi al SRI, George Maior. Iar socrul său este Ilie Sârbu, personaj aproape dovedit pentru legături cu DIE.

În actualul proiect politic numit Pro România, același Victor Ponta a apelat la serviciile de consiliere ale fostului general SIE cu patru stele Silviu Predoiu. După ce mulți ani a condus spionajul extern românesc, Predoiu a descoperit brusc, la 60 de ani, apetitul pentru politică. Fix pentru a-l ajuta pe Ponta. În această lumină nu mai pare deloc întâmplătoare prezența pe lista Pro România pentru alegerile europarlamentare a unor persoane suspecte a fi fost de mult timp racolate tot de serviciile de informații.

Ancorarea lui Victor Ponta în structurile SIE prin intermediul socrului său, Ilie Sârbu, a făcut în anul 2012 subiectul unor dezvăluiri foarte interesante lansate de fostul senator Valer Marian. Atunci, senatorul Marian susținea că Ilie Sârbu – socrul - a fost ofiţer acoperit înainte de 1989 făcând parte din formaţiunea „Cimitire” - „Unitatea Fantome”.

Comentarii