Ședință cu scântei la PSD

Ședință cu scântei la PSD

Liderii PSD, reuniți în Comitetul Executiv al partidului, și-au aruncat reproșuri și acuzații reciproce.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 13.06.2019 - 18:18

Social-democrații au decis să organizeze Congresul pentru alegerea președintelui, președintelui executiv și a secretarului general pe 29 iunie. Preşedintele interimar al PSD Viorica Dăncilă a anunţat, după şedinţa Comitetului Executiv, că este decisă să candideze la preşedinţia PSD.

Paul Stănescu, demisionar din funcția de președinte executiv al partidului, a cerut amânarea Congresului, motivând că este o greșeală alegerea unei noi conduceri formată din aceiași lideri vechi. Cererea sa nu a avut susţinerea necesară în cadrul Comitetului Executiv al partidului, iar data congresului a rămas 29 iunie, cea dorită de Viorica Dăncilă și stabilită la o ședință anterioară. Statutul va fi modificat, astfel încât președintele să fie ales de către congres și nu de către membrii de partid, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Liviu Dragnea.

 ”Nu eu, Oprișan sau Buzatu suntem viitorul”, a spus Stănescu, președinte al PSD Olt, pentru a argumenta cererea de amânare a alegerii noului președinte. Stănescu a sperat că Viorica Dăncilă nu se va alia cu Marian Oprișan după pierderea alegerilor, și acceptase funcția de președinte executiv. Însă,  după ce președintele PSD Vrancea a început să influențeze decisiv deciziile premierului, a renunțat la funcție, alegând să se lupte cu acesta din postura de opozant.

Viorica Dăncilă le-a bătut obrazul noilor săi contestatari pentru că se dezic de Liviu Dragnea, după ce ”toți am fost susținuți de Liviu Dragnea”. ”Să ne liniștim și să ne repliem pentru următoarele alegeri”, le-a spus ea pesediștilor. Viorica Dăncilă le-a prezentat liderilor PSD un sondaj în care partidul ar fi ajuns la un procent de 20%.

Apelul premierului la liniște nu a avut succes. Robet Negoiță, primarul sectorului 3, a catalogat drept    ”un coșmar” echipa formată din Dăncilă-Oprișan-Bădălău, susținând că Executivul este cel care timp de trei luni a furat banii primăriilor. În schimb, Niculae Bădălău, unul dintre liderii cu rezultate bune la europarlamentare, l-a acuzat pe Negoiţă că a „vândut alegerile“ în Sectorul 3.

Totuși, la ședința CEx a existat și un moment mai puțin tensionat. Premierul Viorica Dăncilă a gafat în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, spunând în loc de CEx, cea ce înseamnă prescurtarea numelui forului, cuvântul sex, au precizat surse politice prezente la şedinţa social-democraţilor. „Eu sper în acest sex”, a spus Viorica Dăncilă. Ulterior premierul s-a corect, spunând „nu sex, CEx”.

Senatorul PSD Şerban Nicolae şi-a anunţat dorinţa de a candida la alegerile prezidenţiale.

 

Comentarii