23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăSe ascute lupta pentru putere în PNL

Se ascute lupta pentru putere în PNL

Cîțu a primit un bonus săptămâna trecută după ce grupul de la Cluj din PNL, prin vocea lui Emil Boc a spus că îl va susține pentru conducerea partidului.

Atât Florin Cîțu, cât și Ludovic Orban au avut mai multe vizite și întâlniri în ultima perioadă, continuând astfel lupta pentru susținerea liderilor din teritoriu care va înclina balanța la viitorul congres al PNL. Acesta va avea loc, cel mai probabil, undeva în jurul datei de 15 septembrie, depinzând și de evoluția pandemiei.

Premierul Florin Cîțu a mers sâmbătă într-o vizită la Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan București, unde a declarat că susținerea lui Emil Boc privind o candidatură a sa la şefia PNL îl onorează şi îl responsabilizează. Boc a declarat săptămâna trecută că Florin Cîţu ar trebui să candideze la şefia PNL, susţinând că acesta este „viitorul României şi al PNL”.

 „În primul rând, nu avem un congres al PNL. În al doilea rând, opinia domnului astăzi primar, a fost preşedinte de partid, a fost premier, este una care mă onorează şi mă responsabilizează, dar vom discuta toate aceste lucruri atunci când vom avea un congres, un calendar pentru congres”, a spus Cîţu. Premierul a subliniat că toţi primarii trebuie să se implice în campania de vaccinare.

„Dacă PNL vrea să aibă congres anul acesta, trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. Toţi primarii trebuie să se implice, deoarece fără o campanie de vaccinare de succes nu poţi să ai un astfel de eveniment anul acesta”, a completat Cîţu.

„Trecut, prezent și viitor”

La rândul său, actualul președinte al PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, spu că se prezintă „cu încredere” în competiţia pentru alegerea preşedintelui partidului, fiind „cel mai bun cunoscător al PNL şi, în general, al ţării”.

Orban a fost întrebat într-o conferință de presă susținută la Galați dacă se consideră trecutul sau viitorului PNL, el răspunzând: „Şi trecut, şi prezent şi viitor”. „Noi vom demara festivalul democraţiei în PNL, care nu înseamnă numai congresul şi alegerea preşedintelui partidului, înseamnă adunări generale în fiecare organizaţie locală, conferinţe judeţene în fiecare judeţ şi abia după aceea se va alege echipa de conducere a PNL. Eu mă prezint cu încredere, cunosc foarte bine PNL, practic, aş putea spune că sunt cel mai bun cunoscător al PNL şi nu numai, în general, al ţării. Am umblat extrem de mult în anii carierei publice pe care am avut-o şi cunosc nevoile comunităţilor locale, primari, reprezentaţi ai administraţiei locale. Simt bine pulsul PNL şi mai ales că oamenii nu trebuie să rişte pe mâna mea, pentru că eu am arătat în patru ani de zile de ce sunt capabil”, a spus Orban.

Visând la Cotroceni

Pe de altă parte, Orban a lăsat încă o dată să se înțeleagă că, dacă redeveni președinte al PNL pentru un nou mandat, va viza și alegerile prezidențiale din 2024. „Până la alegerile prezidenţiale mai este timp. Sigur că odată ce candidezi la preşedinţia PNL, nu scot din calcul şi această perspectivă”.

Orban a vorbit şi despre decizia primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, de a-l susţine la preşedinţia PNL pe premierul Florin Cîţu. „Nu poţi să sprijini un candidat care nu şi-a anunţat candidatura, însă nu-mi place să comentez”, a spus el.

Pe de altă parte, preşedintele PNL Galaţi, deputatul George Stângă, nu a pierdut ocazia să spună că personal îl susţine pe Orban la preşedinţia partidului, la fel şi organizaţia judeţeană PNL Galaţi, care a votat în unanimitate, în luna februarie, pentru susţinerea actualului lider.

Chiar dacă mare parte dintre filiale și-au anunțat susținerea pentru Ludovic Orban, organizațiile locale vor începe și ele un proces de desemnare a noilor conduceri. Abia după ce acestea se vor instala în funcții, filialele vor putea primi un mandat definitiv cu care să meargă la congresul PNL. 

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă