Scandal între Adrian Severin și Tudorel Toader pe tema ordonanțelor de urgență

Scandal între Adrian Severin și Tudorel Toader pe tema ordonanțelor de urgență

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a răspuns, pe Facebook, fostul europarlamentar Adrian Severin, care l-a ironizat că este "impotent, laş, tranzacţionist sau iresponsabil".

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 07.04.2019 - 13:11

”Dacă o problemă urgentă nu este soluţionată urgent de un decident impotent, laş, tranzacţionist sau iresponsabil, înseamnă că ea nu este urgentă. Aşa ne învaţă filosoful Tudorel”, a scris Severin pe contul său de Facebook.

A venit replica ministrului, tot pe reţeaua de socializare: „La câte interese are în justiţie, mai nou vorbeşte/ mă critică/ şi un anume Severin !”.

„În lipsă de argumente, ministrul Toader adoptă metoda atacului la persoană. Ruşine! Am interesul edificării unei justiţii echitabile. Opusul celei păstrate de dl Toader”, a replicat Adrian Severin.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, preciza că o ordonanță de urgență nu poate fi adoptată în lipsa urgenței, notând că va șterge postarea respectivă în termen de o oră, obicei pe care l-a mai practicat și în trecut. 

Adrian Severin a fost condamnat definitiv, în 16 noiembrie 2016, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită şi trafic de influenţă, respectiv pentru că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la ”Sunday Times" de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.
 
La momentul investigaţiei jurnalistice, trei europarlamentari - Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler şi fostul ministru austriac de Interne Ernst Strasser - ar fi acceptat "să-şi vândă serviciile" unor jurnalişti ai ziarului "The Sunday Times", care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.

Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul "ajutorului" pentru adoptarea unor amendamente.

Severin a fost eliberat condiţionat în 28 februarie 2018 după ce a executat un an şi trei luni din pedeapsa de patru ani de închisoare.

Comentarii