Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

S-a adoptat proiectul de modificare şi completare a legii privind egalitatea între femei şi bărbați

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, un proiect pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, care vizează regimul ocupaţiei de expert şi de tehnician în domeniu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.03.2018 - 14:45

Proiectul a fost adoptat cu 64 de voturi "pentru" şi 13 "abţineri".

Guvernul susţine propunerea legislativă prin care se reglementează un instrument "novator şi eficient" pentru întărirea mecanismelor naţionale de promovare a perspectivei de gen în toate domeniile vieţii sociale, respectiv profesia de expert în egalitate de şanse, în acord cu reglementările interne şi internaţionale în vigoare.

Singura problemă rămâne, potrivit unor senatori, modul de reglementare în norme a formării persoanelor care vor îndeplini această atribuţie, pentru a nu exista "inadecvări sau monopoluri".

Potrivit iniţiatorului, "instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, civile şi militare cu un număr de peste 50 de angajaţi, precum şi companiile private cu un număr de 50 de angajaţi au posibilitatea să identifice un angajat căruia să-i repartizeze, prin fişa postului, atribuţii în domeniul menţionat. În limita bugetului existent pentru cheltuieli salariale, angajatorul poate opta pentru angajarea unui expert în domeniu".

Conform proiectului, prin violenţă de gen se înţelege fapta de violenţă direcţionată împotriva unei femei sau a unui bărbat, motivată de apartenenţa de sex. Violenţa de gen cuprinde: violenţa domestică şi sexuală, mutilarea genitală a femeilor, căsătoria forţată, avortul forţat, hărţuirea sexuală, traficul de fiinţe umane etc.

Senatul este prima Cameră sesizată, iar legea este ordinară.

Comentarii

loading...