16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăPoliticăReacția lui Iohannis despre războiul din Ucraina

Reacția lui Iohannis despre războiul din Ucraina

Justiţia internaţională trebuie să îi pedepsească pe toţi cei vinovaţi, spune Klaus Iohannis. Declarația a fost făcută la Cotroceni în fața delegaţiei României care va participa la Jocurile Invictus, un eveniment organizat în acest an la Haga şi care se adresează militarilor care au fost răniţi pe front.

„Traversăm o perioadă extrem de dificilă. De aproape 50 de zile Federaţia Rusă a pornit războiul împotriva Ucrainei şi zi după zi apar dovezi cutremurătoare despre atrocităţi şi orori de neimaginat.

Sunt acte de o cruzime înfiorătoare, de nejustificat, iar justiţia internaţională trebuie să îi pedepsească pe toţi cei vinovaţi.

Dumneavoastră ştiţi cel mai bine ce înseamnă distrugerile, pierderile de vieţi omeneşti şi dramele războiului, cât de mult sunt afectate pentru totdeauna familii şi comunităţi întregi. Este admirabilă forţa interioară care v-a făcut să mergeţi mai departe cu demnitate, urmând aceleaşi standarde de excelenţă, exigenţă şi profesionalism.

Aţi adus astfel o nouă perspectivă în societate, demonstrând că nu rănile vă definesc, ci curajul, hotărârea şi puterea de a trece peste traumele suferite, dând dovadă de o enormă tărie de caracter”, a spus şeful statului în fața sportivilor de la Invictus.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Adolescent de 14 ani, drogat, prins în timp ce conducea un moped furat

Minorul furase mopedul și avea un pasager în vârstă de 11 ani. Poliţiştii de la Brigada Rutieră l-au oprit, după ce au observat că...

Liga Campionilor la fotbal: Bayern Munchen a zdrobit Dinamo Zagreb cu 9-2

Bayern Munchen a realizat scorul primei etape a Ligii Campionilor la fotbal, în noul format, 9-2 cu Dinamo Zagreb, marţi seara, pe Allianz Arena. În...

BEC: Candidaturile și listele cu susținători pentru alegerile prezidențiale se depun până pe 5 octombrie

Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea Preşedintelui României din 2024 a decis, marţi, că, până la 5 octombrie, ora 24,00, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă