17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăRăzboi total între Klaus Iohannis și Liviu Dragnea

Război total între Klaus Iohannis și Liviu Dragnea

Atac extrem de dur al președintelui Klaus Iohannis la adresa Guvernului de la București. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că România nu este pregătită pentru preluarea Consiliului Uniunii Europene, în condiţiile în care la Guvern factorii responsabili sunt schimbaţi sau pleacă, iar ”lucrurile au luat-o razna”. Șeful statului a declarat, într-o întâlnire cu primarii, că „necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești care e guvernul Dragnea-Dăncilă”.

”Trebuie să menţionez o mare ingrijorare pe care o am, cu toate că nu vă priveşte direct. E vorba de anul 2019, când România va prelua preşedinţia Consiliului UE, o poziţie extrem de onorantă şi de solicitantă, mai ales pentru Guvern. Părerea mea e că nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva. Acum câteva săptămâni am spus că vom face faţă rezonabil, numai că între timp lucrurile au luat-o razna, la Guvern nu se mai înţeleg care sunt persoanele responsabile, persoanele care ar trebui să se ocupe de asta demisionează sau sunt demişi”, a explicat Iohannis, la şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din României.  ”Cred că şi acum, în ultimul moment, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea-Dăncilă. Nu există nicio perspectivă de bună guvernare şi implicare în afacerile europene. Aceste lucruri sunt foarte grave”, a declarat Klaus Iohannis.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-a dat demisia din funcţie vineri. Demisia vine cu mai puţin de două luni de preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Victor Negrescu era responsabil cu proiectul de pregătire şi exercitare a preşedinţiei rotative a Consiliului UE de către România.

 

Mesaj către primari

Pe de altă parte, Iohannis le-a transmis primarilor de muncipii că ceea ce s-a realizat în oraşele pe care le conduc li se datorează lor, nu actualului Executiv. Reticenţa guvernelor este una frustrantă pentru autorităţile locale, dar şi pentru români şi există promisiuni către primari care nu au fost îndeplinite, a mai spus preşedintele Klaus Iohannis, prezent la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România. „ S-a făcut acum așa zisă reformă în domeniul fiscal, o mare păcăleală, prin care românilor aparent li s-au dat mai mulți bani, dar în realitate nu. Primăriile au pierdut. Au fost promisiuni că pierderile vor fi compensate. Majoritatea municipiilor s-au descurcat vi se datorează, nu Guvernului. Politica față de comunitățile locale trebuie făcută transparent, predictibil și trebuie Această veșnică țopăială fiscală nu e doar de prost gust, ci și de rău augur”, a mai spus președintele.

Reuniunea Asociațiilor Muncipiilor a fost condusă de Robert Negoiță, primarul sectorului 3, unul din adversarii lui Liviu Dragnea din PSD.

 

Replica lui Liviu Dragnea

Pe de altă parte, preşedintele PSD Liviu Dragnea a venit ieri în Parlament cu o valiză mai mare decât cele două prezentate anterior, care conţine documente şi mai multe stick-uri, spunând că valiza a fost găsită ”de un localnic din Sibiu”. ”Azi este a doua zi de luni şi este a doua valiză. Un localnic din Sibiu a zis că a găsit-o în curte şi a dat-o unui prieten, care a dat-o altui prieten şi care prietenul acela cică a devenit martor sub acoperire. Acestea sunt nişte stick-uri pe care o să vi le oferim”, a spus liderul PSD. ” Eu cred că românii au un drept legitim cine este cu adevărat acest personal. Ceea ce vedem la acest preşedinte fake, adică fals, este un personaj de carton susţinut de statul paralel. Mulţi l-au descris ca un şef de clan, cu toate acţiunile întreprinse. Putem vorbi despre 17 dosare penale. Acest domn care vorbea despre penali şi despre penalii cocoţaţi în vârful statului. Pău dumnealui este penal, deci s-a cocoţat în vârful statului. În timp ce făcea pe Albă ca Zăpada şi arăta cu degetul era posibilul penal în vârful statului”, a mai spus Dragnea.

 El a proiectat, pe un ecran, o anchetă a Riseproject, privind erorile din declarațiile de avere ale lui Klaus Iohannis. ”Nu și-a trecut în declarațiile de avere sumele care erau trecute în acel contract cu banca”, a fost acuzația lui Dragnea.

Dragnea a fost întrebat și în legătură cu solicitarea președintelui privind demiterea Guvernului Dăncilă. ”Fiecare cu obsesiile lui. Președintele Iohannis are această obsesie încă din noapte alegerilor parlamentare din 2016”, a afirmat Dragnea. Liderul PSD susține că România este pregătită pentru a prelua președinția UE.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă