26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăPoliticăRăzboi în alianța PNL - PSD. Liberalii au candidat propriu la CJ...

Război în alianța PNL – PSD. Liberalii au candidat propriu la CJ Botoșani, pe care îl conduce Doina Federovici de la PSD

Nicolae Ciucă a anunțat că PNL are un candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, în condițiile în care CJ Botoșani este acum condus de Doina Federovici, de la PSD.

“PNL are la Botoșani candidați bine pregătiți, oameni competenți și dedicați care au o viziune de dezvoltare a județului și a municipiului. Aici este nevoie de un model liberal de performanță în administrație și în atragerea de fonduri europene. Pentru președinția Consiliului Județean, PNL îl propune pe Valeriu Iftime, un om de afaceri de succes, cu o viziune axată pe investiții și creștere sustenabilă. Candidatul PNL pentru primăria municipiului Botoșani, Catalin Mugurel Flutur, a dovedit deja, ca primar, că este un bun gospodar și un lider cu viziune, care poate dezvolta comunitatea. Le urez liberalilor botoșăneni mult succes în alegerile din 9 iunie!”, a scris pe facebook președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Anunțul acesta a fost postat de liderul PNL la data de 6 aprilie 2024. Dar la Botoșani, funcția de președinte al CJ este acum deținută de Doina Federovici, care este și șefa filialei județene PSD Botoșani.

Nici liderul PSD, Marcel Ciolacu, nici alți lideri social-democrați nu au anunțat că postul de președinte al CJ Botoșani a fost atribuit PNL. Ar rezulta că ori Doina Federovici nu mai dorește postul de președinte al CJ, ori că la Botoșani se va duce o confruntare între PNL și PSD, la alegerile din 9 iunie 2024.

Amintim că, în județul Timiș, refuzul președintelui filialei PNL, Alin Nica, de a nu mai candida la postul de președinte al CJ s-a soldat cu demiterea lui Nica din fruntea filialei PNL. Pentru județul Timiș, conducerea de la București a PNL a acceptat să susțină candidatul PSD – acest candidat fiind Alfred Simonis.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lotul lui Iordăbesscu pentru ultimele partide înainte de EURO

Selecţionerul Edward Iordănescu a anunţat un lot de 28 de jucători pentru meciurile amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein, ultimele teste înaintea EURO 2024.Noutăţile lui...

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...

Dan Podaru: Cei mai mulți cetățeni ai sectorului 1 n-o mai vor pe Clotilde Armand

Cei mai mulți locuitori ai sectorului 1 din Capitală nu o mai doresc pe Clotilde Armand la primărie, concluzionează candidatul Partidului Ecologist Român (PER)...
Ultima oră
Pe aceeași temă