18.9 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăPoliticăRăzboi în alianța PNL - PSD. Liberalii au candidat propriu la CJ...

Război în alianța PNL – PSD. Liberalii au candidat propriu la CJ Botoșani, pe care îl conduce Doina Federovici de la PSD

Nicolae Ciucă a anunțat că PNL are un candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, în condițiile în care CJ Botoșani este acum condus de Doina Federovici, de la PSD.

“PNL are la Botoșani candidați bine pregătiți, oameni competenți și dedicați care au o viziune de dezvoltare a județului și a municipiului. Aici este nevoie de un model liberal de performanță în administrație și în atragerea de fonduri europene. Pentru președinția Consiliului Județean, PNL îl propune pe Valeriu Iftime, un om de afaceri de succes, cu o viziune axată pe investiții și creștere sustenabilă. Candidatul PNL pentru primăria municipiului Botoșani, Catalin Mugurel Flutur, a dovedit deja, ca primar, că este un bun gospodar și un lider cu viziune, care poate dezvolta comunitatea. Le urez liberalilor botoșăneni mult succes în alegerile din 9 iunie!”, a scris pe facebook președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Anunțul acesta a fost postat de liderul PNL la data de 6 aprilie 2024. Dar la Botoșani, funcția de președinte al CJ este acum deținută de Doina Federovici, care este și șefa filialei județene PSD Botoșani.

Nici liderul PSD, Marcel Ciolacu, nici alți lideri social-democrați nu au anunțat că postul de președinte al CJ Botoșani a fost atribuit PNL. Ar rezulta că ori Doina Federovici nu mai dorește postul de președinte al CJ, ori că la Botoșani se va duce o confruntare între PNL și PSD, la alegerile din 9 iunie 2024.

Amintim că, în județul Timiș, refuzul președintelui filialei PNL, Alin Nica, de a nu mai candida la postul de președinte al CJ s-a soldat cu demiterea lui Nica din fruntea filialei PNL. Pentru județul Timiș, conducerea de la București a PNL a acceptat să susțină candidatul PSD – acest candidat fiind Alfred Simonis.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fabrica de diamante a lui Ceaușescu a ajuns tun imobiliar

Recent am povestit într-un articol despre pasiunea familiei Ceaușescu pentru diamante și cum au reușit să obțină, temporar, concesiunea unei mine de diamante...

PSD îi resuscitează pe alegătorii lui Nicușor Dan cu două motive de realegere a primarului-cataclism: Firea și Piedone

Ilustrație: Marian Avrmescu Fanii actualului primar edil-șef, Nicușor Dan, pot răsufla și vota din nou ușurați, având iarăși motive pentru a-l alege pe matematicianul...

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă