0 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăPoliticăRareș Bogdan: Nicolae Ciucă este candidatul PNL pentru Președinția României

Rareș Bogdan: Nicolae Ciucă este candidatul PNL pentru Președinția României

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat în fața jurnaliștilor că Nicolae Ciucă, președintele partidului, este și candidatul PNL pentru funcția de președinte al României.

Rareș Bogdan a făcut acest anunț despre Nicolae Ciucă la data de 13 iunie 2024, devansând oarecum o decizie care urma să fie luată la nivelul conducerii PNL.

„Candidatul este Nicolae Ciucă. Partidul Naţional Liberal este obligat – şi acest lucru ne-a arătat foarte clar inclusiv votul de acum – este obligat să aibă candidat la Preşedinţia României”, a precizat Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL a invitat PSD să-l susțină pe Ciucă pentru Președinția României. Totuși, nici PNL nici PSD nu par să accepte ideea de a susține un candidat provenit din celălalt partid, chiar dacă este un partid aliat la guvernare.

Partidul Naţional Liberal este obligat – şi acest lucru ne-a arătat foarte clar inclusiv votul de acum – este obligat să aibă candidat la Preşedinţia României

Pe de altă parte, prim-vicepreședintele PNL a anunțat că „Partidul Naţional Liberal se întâlneşte mâine la Poiana Braşov, la ora 11, cu toţi preşedinţii de organizaţii, pentru a face o analiză asupra alegerilor, pentru a vedea exact ce s-a întâmplat, pentru că am pierdut câteva preşedinţii de Consilii Judeţene”. Ar fi vorba de posturi de președinte de CJ care, în urma alegerilor de la 9 iunie 2024, au trecut de la PNL la PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, declara acum două zile că PSD a pierdut un singur post de președinte de CJ dar a câștigat șase asemenea funcții.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cristina Laslo a transmis Federației Române de Handbal că se retrage de la naţională

Selecționerul naționalei feminine de handbal a României, Florentin Pera, a anunțat că jucătoarea Cristina Laslo s-a retras pe o perioadă nedeterminată de la echipa...

Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri 

Pentru bebelușii născuți prematur fiecare zi este o luptă. Trupurile lor firave au nevoie de atingerea și iubirea părinților, atât de limitată în...

Cel mai mare operator nuclear din lume, pregătit să revoluționeze piața energetică românească

EDF Trading intră pe piața de energie din România, înainte de liberalizarea din 2025 Divizia de trading a gigantului francez de stat Électricité de France,...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU

  1. Ciuca, un hot intelectual care a profitat de impostura in care se afla (premier) pentru a demara o puternica campanie de denigrare impotriva jurnalistei care l-a devoalat de plagiator(Emilia Jurcan), un Mos Teaca cu grad de general care s-a dovedit complet lipsit de demnitate si caracter atunci cand a apelat la securistii in roba de de judecatori pentru blocarea in Justitie a intregului proces de dovedire a lui ca plagiator.

    „Masterul în Studii Strategice” al lui Nicolae Ciucă este, de fapt, un articol care, cu tot cu notele de subsol se întinde pe 23 de pagini, în care locotenent-colonelul de atunci tratează pe scurt ce înseamnă terorismul și ce rol au aliențele în combaterea fenomenului.” (presa libera)
    In fapt, ”masterul” lui Ciuca nu contine decat 23 de pagini de gargara ”răsuflată” din care nimeni un afla nimic ..inedit, demn de bagat in seama si de luat in serios..!
    Referitor insa la ”lucrarea de doctorat” a lui Ciucă, prof. Cătălin Avramescu (doctor în filozofie al Universității din Bucuresti, specialist în filozofie politică și morală, a susținut cursuri la București și la Helsinki și conferințe în Ungaria, Scoția, Canada și Austria, a publicat eseuri și studii de teorie politică și istoria ideilor) observă că acesta (lucrarea de doctorat a actualului premier), deși figurează ca publicată, e de negăsit.
    Mai mult, Nicolae Ciucă a produs respectiva ”lucrare științifică de doctorat” la o celebra „fabrică de doctorate”, respectiv Universitatea de Apărare Carol I.
    Iată postarea integrală a prof. Cătălin Avramescu:
    „Este Nicolae Ciucă un impostor? CV-ul său pe de adresa Guvernului României ridică câteva probleme.
    Individul spune că în 2006 a luat un `master în Studii Strategice` de la `Colegiul de Război, SUA`. Presupun că este vorba de Army War College. Iată ce nu înțeleg:
    1. Programul International Fellows al Army War College cere plata imediată a unui deposit de 6.500 de dolari. (Poate că suma, în 2006, era mai mică). A plătit cineva pentru Ciucă acești bani? Poate Ministerul Apărării. Problema este că Ciucă, în 2006, figurează și ca `șef operații` și `împuternicit stat major` la Craiova. Încasa în acest timp salariu/soldă? Sau făcea muncă voluntară ca șef de operații? Conducea statul major din concediu?
    2. Mai bizar e altceva. Programele de master presupun, de regulă, un an sau doi de studii full-time. Dar în 2006 Ciucă, conform CV-ului, este la Craiova. Poate că Ciucă, cine știe, și-a teleportat o dublură la Army War College. Eu nu știu să explic această anomalie. Știu că într-o instiutuție de învățământ superior trebuie să vii la cursuri. Asta rezultă și din site-ul de la Army War College: `The resident class is in session for 10 months at Carlisle Barracks`.
    3. Mai există la Army War College un program la distanță. Acesta acordă Master of Strategic Studies. Poate că Ciucă a făcut acest program. Dar atunci de ce nu spune în CV că acestea sunt simple `studii la distanță`? 15 ore pe săptămână, prin internet.
    4. A spus Ciucă colegiului american, în 2006, că el avea deja un doctorat în 2003? Multe universități pur și simplu nu acceptă să iei un master în domeniul unde ai deja un doctorat. (Este logic, nu?).
    5. A văzut cineva lucrarea de doctorat a lui Ciucă, `Dimensiunea angajării Armatei României în operaţii întrunite multinaţionale`? Individul a susținut această teză, se înțelege din CV, în 2003 la Universitatea de Apărare Carol I. Mda… Problema este că `universitatea` cu pricina este o fabrică de plagiate. Pandele, Tobă și alte loaze ale tranziției României spre nicăieri și-au împopoțonat CV-urile cu `doctorate` de la acest stabiliment. Cine a fost `conducătorul` de doctorat al lui Ciucă? CV-ul oficial păstrează misterul.
    6. Cum a absolvit acest supra-om (Ciucă Nicolae-Ionel) acest doctorat? Priviți CV-ul individului. Între Iunie 2002 și Ianuarie 2003 era în Afganistan. Scria la teză în acest timp? În timp ce trăgea în talibani? Poate, dar ar fi un fenomen să scrii trei paragrafe după ce tragi două încărcătoare de mitralieră.
    7. Unde sunt publicațiile? Master, doctor: asta presupune, în lumea normală, publicații. Nici nu mai e posibil acum să iei un doctorat fără să publici în reviste sau la edituri recunoscute. Unde sunt publicațiile savantului Ciucă? CV-ul oficial nu listează absolut nici una”.