PSD își propune să elimine pensiile speciale pentru parlamentari pe care tot el le-a legiferat

Biroul Politic Naţional al PSD a hotărât marţi, în unanimitate, depunerea la Parlament a unui proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, a anunţat liderul deputaţilor social democraţi, Alfred Simonis.

Ioana Oancea 0 comentarii

09.02.2021 - 18:34

Simonis a precizat, la o conferinţă de presă, că proiectul a fost depus marţi la Camera Deputaţilor și a acuzat PNL și USR PLUS nu și-au respectat promisiunile de a elimina pensiile speciale.

„Peste 7 milioane de români vor fi afectaţi de măsurile de austeritate prevăzute în legea bugetului de stat. Deşi în campania electorală de la Guvern şi de la Cotroceni ne spuneau că PSD dezinformează când atrage atenţia asupra austerităţii pe care o vor aduce peste România, iată că intuiţia noastră s-a confirmat. Guvernul acesta de hoţi şi mincinoşi ştie să aducă austeritate, însă interesant este că aduce austeritate doar pentru categorii vulnerabile: pentru pensionari, elevi şi studenţi sau pentru firmele româneşti, care sunt în profundă suferinţă în această perioadă. PNL şi USR nu doreşte să elimine, în schimb, sinecurile pentru categorii privilegiate (...) De aceea, PSD nu poate accepta ca în vreme ce românii suferă şi alte categorii privilegiate să beneficieze în continuare de aceste sporuri. Legile trebuie să fie aceleaşi pentru toţi", a afirmat Alfred Simonis.

El a mai spus că, în perioada următoare, PSD va iniţia şi alte proiecte referitoare la pensiile speciale sau la plafonarea unor sume pentru reprezentanţii în AGA şi în Consiliile de Administraţie ale unor societăţi.

Proiectul PSD prevede modificarea Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor în sensul abrogării articolelor referitoare la pensiile speciale.

Proiectul de lege prin care au fost introduse pensiile pentru parlamentari a fost inițiat în 2015, de 228 parlamentari de la PSD, printre care și Marcel Ciolacu, dar și aleși de la UDMR și ALDE. La început s-au aflat și liberali pe lista de inițiatori, dar ulterior și-au retras semnăturile. Astfel, a fost modificată Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor.  

Comentarii