Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto ePitesti.ro

Proiect PNL: Copiii să nu fie implicați în manifestări dedicate politicienilor

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a depus joi un proiect de lege prin care cadrelor didactice le este interzisă implicarea copiilor în manifestări publice artistice, culturale sau sportive dedicate politicienilor.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 26.04.2018 - 15:40

„În acest moment, legislaţia din România nu acoperă satisfăcător modul în care imaginea copiilor poate fi tratată în diferite contexte politice. Plecând de la aceste hibe legislative, ne-am confruntat cu situaţii nefericite, în care a fost depăşită o limită a expunerii copiilor - ajungându-se până la punerea lor în pericol. Trebuie să învăţăm din cazuri precum 'Simfonia Lalelelor' şi 'Balena Albastră' şi - depăşind faza politică - să ne concentrăm pe o serie de norme care să ne ofere certitudinea că nimeni - indiferent de partid sau convingeri politice - nu mai poate greşi decât asumându-şi conştient o încălcare a legii. De aceea, am depus astăzi un proiect de lege care să elimine, plecând de la experienţele din ultima perioadă, riscurile de expunere excesivă şi inadecvată pentru copii”, a precizat Ovidiu Raeţchi, printr-un comunicat.

Potrivit deputatului PNL, proiectul pentru modificarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului interzice cadrelor didactice, instructorilor, personalului didactic auxiliar şi celui administrativ implicarea copiilor şi a elevilor în manifestări publice artistice, culturale sau sportive dedicate unor demnitari, oficialităţi sau oameni politici.

„Susţinerea de către copii şi elevi a unor acte artistice, culturale sau sportive în cadrul unor evenimente publice, la care participă demnitari, oficialităţi şi politicieni, în afara sau în interiorul unităţii şcolare, cu sau fără accesul mass-media, poate avea loc numai după informarea scrisă şi detaliată a părinţilor de către cadrele didactice, instructori, personal didactic auxiliar şi cel administrativ şi primirea unui acord scris din partea acestora privind activităţile desfăşurate”, arată Raeţchi.

De asemenea, proiectul de lege stipulează că orice prezenţă în şcoli a politicienilor, oficialităţilor şi demnitarilor în vederea unor campanii de informare trebuie să fie avizată motivat de o comisie specială constituită la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv la nivelul inspectoratului general al Municipiului Bucureşti.

Iniţiativa legislativă prevede că nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amendă de la 1.000 de lei la 2.500 de lei.

Comentarii