Primăria sectorului 1 doreşte înfiinţarea unui centru de excelenţă

Consilierii municipali vor dezbate în şedinţa de marţi un proiect care prevede înființarea unei instituţii publice, în domeniul învăţământului, pe modelul centrelor centrelor de excelenţă, potrivit Agerpres.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

Actualizat: 15.09.2019 - 15:08

Conform proiectului de hotărâre, este vorba despre o instituţie publică de interes local, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local al Sectorului 1. Aceasta ar urma să îşi desfăşoare activitatea în strânsă colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

În raportul de specialitate este invocat punctul de vedere al administraţiei locale, conform căreia "pentru asigurarea condiţiilor optime de pregătire şi dezvoltare a copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte" la nivelul sectorului 1 este necesară înfiinţarea unei instituţii, pe modelul centrelor de excelenţă.

În funcţie de resursele existente, centrul de excelenţă poate avea sediul într-un imobil cu destinaţie specială în acest sens sau în cadrul unităţilor de învăţământ care pot asigura condiţiile pentru o bună desfăşurare a activităţilor copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte.

Centrul de excelenţă va colabora şi cu direcţiile de specialitate din Ministerul Educaţiei Naţionale, cu Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cu unităţi şi instituţii de învăţământ preuniversitar şi universitar.

Comentarii