28.2 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăPoliticăPremierul Marcel Ciolacu: "Să vină cât mai mulți la vot, astfel încât...

Premierul Marcel Ciolacu: “Să vină cât mai mulți la vot, astfel încât cei aleși să fie legitimi”

Premierul Marcel Ciolacu îi invită pe cetățenii României să se prezinte într-un număr cât mai mare la vot, “indiferent de opțiunea politică, astfel încât cei aleși să fie legitimi”.

Alegerile din 9 iunie 2024 sunt într-un singur tur. Din acest motiv, un primar poate fi ales și cu mai puțin de jumătate din numărul de voturi ale locuitorilor respectivei localități, dacă nu există un candidat care să fi obținut mai multe voturi. Există și localități din România care au un singur candidat la funcția de primar.

Ideea de alegere a primarilor într-un singur tur, adică doar prin votul din ziua de 9 iunie 2024, a fost controversată dar în cele din urmă Parlamentul României a decis această variantă.

Marcel Ciolacu, șeful guvernului și al PSD, a votat la o secție din municipiul Buzău (acolo unde are domiciliul) în jurul orei 8 dimineața, fiind astfel printre primii români care și-au exercitat dreptul electoral. Tot foarte devreme, cu doar câteva minute înaintea lui Ciolacu, a votat și Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL.

Cu privire la modul în care a votat, duminică dimineață, Marcel Ciolacu a precizat că și-a exprimat opțiunea “pentru o echipă performantă”.

Secțiile de votare de pe teritoriul României s-au deschis la ora 7 dimineața și se vor închide la ora 22.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă