20.7 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăPoliticăPremierul Ciolacu este primit în audiență de Papa Francisc

Premierul Ciolacu este primit în audiență de Papa Francisc

Premierul Marcel Ciolacu este primit în audiență de Papa Francisc, la Vatican, în dimineața zilei de joi, 15 februarie 2024.

După întâlnirea cu Suveranul Pontif, premierul României are programată o întrevedere cu cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin. În convorbirile cu Suveranul Pontif și cu cardinalul secretar de stat, principalele teme de discuție vor fi, probabil, războiul din Ucraina și războiul din Orientul Mijlociu.

Ziua de 15 februarie este cea de-a doua a vizitei la Roma a delegației pe care o conduce Marcel Ciolacu. În ziua de 15 februarie, premierul Ciolacu va avea o întâlnire cu premierul Italiei, Georgia Meloni. De la ora 13 (ora 14 – ora Bucureștiului), se va desfășura o ședință comună a guvernelor României și Italiei. Ședința comună se va desfășura la Villa Doria Pamphili – o reședință istorică din Roma.

După ședința comună a celor două guverne, se va desfășura Forumul Economic româno-italian. La această reuniune economică vor participa Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor și infrastructurii, Luminița Odobescu, ministrul afacerilor externe, și Ştefan-Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Stefano Pioli, OUT de la AC Milan! Cine e favorit să îi ia locul

Clubul italian de fotbal AC Milan a confirmat vineri despărţirea oficială de antrenorul Stefano Pioli, cu care a triumfat în Serie A în sezonul...

Legendarul Claudio Ranieri s-a retras din fotbal cu o înfrângere

Cagliari a fost învinsă pe teren propriu de Fiorentina, cu scorul de 2-3, în etapa cu numărul 38 din Serie A. Acesta a fost...

Român, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un cetăţean român a fost arestat preventiv, fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de...
Ultima oră
Pe aceeași temă