Ponta: Viktor Orban ar fi trebuit să tacă

Fostul prim-ministru, Victor Viorel Ponta, susține, într-o postare pe Facebook, că Viktor Orban „ar fi trebuit să tacă” atunci când a spus, la Tușnad, că Anul Centenarului nu este un moment festiv pentru maghiari.

Mihai Cernea 0 comentarii

28.07.2018 - 23:00

Victor Ponta a reacționat, pe Facebook, la declarațiile controversate făcute de prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, acuzând slăbiciunea liderilor României care nu „inspiră respect”.

„Pentru români Centenarul Marii Uniri este un moment festiv / un an de mândrie şi bucurie / iar premierul Viktor Orban ar fi trebuit să tacă (dacă nu putea să se exprime respectuos şi politicos), dar şi un moment în care trebuie să vedem diferenţa uriaşa între liderii politici naţionali pe care poporul român îi avea în 1918 şi gaşcă de hoţi analfabeţi care ne conduce în 2018”, a scris fostul prim-ministru pe Facebook.

Acesta a continuat, explicând că Orban nu și-ar permite „să ne jigneasca la noi acasă”, dar „omologii săi de la Bucureşti îl văd azi că pe un model şi că sunt dispuşi să vândă pentru bani şi interes personal tot ceea ce s-a obţinut într-o sută de ani.”

Viktor Orban a declarat, sâmbătă, la Băile Tușnad, că „România a intrat în urmă cu o sută de ani în epoca modernă. Înţelegem că, din punctul lor de vedere, este un moment de sărbătoare, dar îi rugăm să ne înţeleagă că din punctul nostru de vedere nu avem ce sărbători”.

Comentarii