12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăPreședintele Poloniei, Andrzej Duda, va fi primit în Parlamentul României

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, va fi primit în Parlamentul României

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, care sosește în vizită la București, va fi primit, în după-amiaza zilei de luni, 10 mai 2021, în Parlamentul României.

Potrivit unui comunicat al părții române, șeful statului polonez, Andrzej Duda, urmează să aibă convorbiri oficiale cu președintele Senatului, Anca Dana Dragu, precum și cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Separat, președintele Andrzej Duda va avea o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis. De asemenea, președintele Duda va asista, alături de președintele Iohannis, la exercițiul militar internațional Justice Sword 21, care se desfășoară în estul României.

Vizita președintelui Republicii Polone în România are loc în contextul aniversării a 100 de ani de la încheierea Convenției de Alianță Defensivă între Regatul României și Republica Polonă, semnată pe 3 martie 1921.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă