37.7 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăPoliticăPNL, locul 1 în sondaje pentru alegerile locale din Ardeal și Banat

PNL, locul 1 în sondaje pentru alegerile locale din Ardeal și Banat

Partidul Național Liberal este pe primul loc la votul politic din Transilvania înaintea alegerilor locale din 9 iunie.

Cele mai recente sondaje de opinie privind alegerile locale arată că PNL conduce clar, cu 27% din intențiile de vot exprimate în județele din Ardeal și Banat, fiind urmat de UDMR și PSD, ambele având câte 20%. Pe locul patru în intențiile de vot este AUR, cu 10%, în timp ce Alianța USR-PMP-FD are doar 7% din intențiile de vot.

Cercetările sociologice arată o scădere puternică a Alianței USR-PMP-FD în regiunea Ardealului și Banatului, dar și o scădere a AUR.

În același timp, scorul ridicat al PNL în Transilvania arată sprijinul puternic al publicului pentru primarii liberali, care conduc cea mai mare parte dintre orașele regiunii și care, foarte probabil, vor fi realeși aproape în totalitate pe 9 iunie.

Intențiile de vot pentru alegerile europarlamentare din zona Transilvaniei indică o victorie clară pentru Alianța PSD PNL, care are peste 40% în intențiile de vot, urmată de UDMR, cu 20%. Nici în alegerile europarlamentare Alianța USR-PMP-FD nu reușește să depășească bariera celor 10%, având doar 8% din opțiunile alegătorilor din Ardeal și Banat.

(P) Partidul Național Liberal CMF: 41240003

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

CE: Pachetul de primăvară al semestrului european oferă orientări de politică pentru a spori competitivitatea și reziliența UE și pentru a menține finanțe publice...

Pachetul de primăvară al semestrului european oferă orientări de politică pentru a spori competitivitatea și reziliența UE și pentru a menține finanțe publice solide. În...

Un tribunal din Stockholm l-a achitat pe un fost general sirian acuzat de crime de război

Un tribunal de la Stockholm l-a achitat joi pe un fost general al armatei siriene acuzat că a jucat un rol în crimele de...

Final tragic pentru o tânără de 35 de ani din Galați care a căzut în gol de la etajul 9

O tânără în vârstă de 35 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a căzut în gol de la etajul 9, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă