12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăPNL își pregătește strategia contra moțiunii de cenzură

PNL își pregătește strategia contra moțiunii de cenzură

PNL își pregătește strategia contra moțiunii de cenzură, într-o ședință care se desfășoară luni dimineață. Peste 24 de ore, marți, moțiunea de cenzură inițiată de PSD se va discuta și vota în plenul Parlamentului. Alături de PSD, în favoarea moțiunii vor vota parlamentarii USR și AUR.

Moțiunea are nevoie de 234 de voturi favorabile pentru a fi aprobată. Teoretic, doar cu voturile de la PSD și USR, această moțiune ar fi aprobată, deci guvernul Cîțu ar fi demis.

Se pare că la ședința PNL de luni nu participă și Ludovic Orban. Orban a devenit un adversar declarat al lui Cîțu, după ce a pierdut în favoarea acestuia funcția de președinte PNL.

Dacă moțiunea de cenzură inițiată de PSD nu va fi totuși aprobată, va urma o moțiune de cenzură lansată de USR.

PNL își pregătește strategia contra moțiunii

PSD a anunțat că nu va vota moțiunea USR dar invită USR să voteze moțiunea PSD. Decizia USR a fost anunțată de purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

“Florin Cîţu va pleca, fiind demis prin moţiune de cenzură. Zilele lui Florin Cîţu la Palatul Victoria sunt numărate în acest moment. Vom vedea care moţiune ajunge prima la vot şi parlamentarii USR PLUS vor vota prima moţiune care ajunge la vot”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă