22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăPoliticăPlângere penală împotriva lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Plângere penală împotriva lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus o plângere penală la DNA împotriva lui Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății.

Ungureanu este vicepreşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor. Deputatul Ungureanu a precizat că a depus plângere împotriva ministrului Sănătății întrucât “în ciuda avertismentelor oficiale, acesta refuză să respecte legile”.

“Astăzi, voi depune la DNA, în calitate de deputat și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, o plângere penală împotriva ministrului Sănătății, Alexandru Rafila și a funcționarilor din Ministerul Sănătății pentru că, în ciuda avertismentelor oficiale, acesta refuză să respecte legile emise de Parlamentul României”, a anunțat deputatul Ungureanu într-un mesaj postat pe facebook.

“Voi invoca în plângere și încălcarea articolul 297 din Codul Penal. Rafila nu doar trebuie să plece din fruntea Ministerului Sănătății, ci trebuie să răspundă pentru lenea penală, pentru contractul de consultanță de 21 de milioane de euro cu OMS și pentru deplasările de lux în Cuba sau Israel!”, susține deputatul Ungureanu.

Potrivit presei din Cluj, ministrul Rafila l-a dat în judecată pe deputatul Ungureanu pentru declarații calomnioase.

Ministrul Sănătății a fost una dintre variantele PSD pentru funcția de premier

Potrivit USR, ministrul Rafila ar fi unul dintre cei mai bogați membri ai Guvernului. Punctul de vedere al USR se baza pe declarația de avere depusă de Rafila în calitate de ministru. Înainte să devină membru al Executivului, Rafila a lucrat ca medic, în instituții de stat. Ca membru PSD, el a fost și una dintre variantele acestui partid pentru funcția de premier.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă