34.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăPolitică"Piedone nu este primul în București, sondajele sunt manipulate", estimează rectorul SNSPA

“Piedone nu este primul în București, sondajele sunt manipulate”, estimează rectorul SNSPA

Candidatul Cristian Popescu Piedone nu este, în mod real, principalul favorit în intențiile de vot pentru Primăria Capitalei, estimează rectorul SNSPA, Remus Pricopie.

Rectorul SNSPA susține, într-un interviu publicat de site-ul aktual24, că “Piedone nu este primul in sondaje”. “Din păcate, de multe ori, sondajele sunt manipulate in mod deliberat, pentru a favoriza o anumita optiune sau alta. Nu exclud ca inclusiv Nicusor Dan sa aiba interes sa-l prezinte pe Cristian Popescu Piedone pe primul loc, numai pentru a mobiliza electoratul educat, responsabil din Bucuresti, adica acel electorat despre care se presupune ca nu ar vota un primar care are probleme grave cu limba romana si care considera ca, pentru a gestiona Bucurestiul, nu este nevoie de prea multă intelectualitate”, argumentează rectorul SNSPA.

Sondajul în care Piedone, urmat de Nicușor Dan, ocupau primele două locuri în intențiile de vot ale bucureștenilor a fost publicat, acum o săptămână, de Nicușor Dan. Nicușor Dan a precizat că el însuși, deși apare pe locul al doilea, este cel care a comandat respectivul sondaj. Pe de altă parte, Nicușor Dan a recunoscut că a difuzat doar parțial rezultele acestui sondaj. Nicușor Dan a făcut această precizare în momentul în care un ziarist l-a întrebat de ce nicăieri în rezultatele făcute publice nu apărea numele Gabrielei Firea – posibila candidată a PSD.

La data de 17 martie 2024, Cristian Popescu Piedone și-a lansat oficial candidatura pentru funcția de primar general. De asemenea, conducerile PSD și PNL ar urma să aibă o întâlnire, în seara de 18 martie 2024, pentru a decide un candidat comun la funcția de primar general al Capitalei. Acest candidat comun ar putea fi Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar din București. Cealaltă variantă luată în calcul ar fi ca PSD și PNL să aibă candidați separați. Aceștia pot fi Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL).

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un tribunal din Stockholm l-a achitat pe un fost general sirian acuzat de crime de război

Un tribunal de la Stockholm l-a achitat joi pe un fost general al armatei siriene acuzat că a jucat un rol în crimele de...

George Simion, la Parchetul General: Am informaţii că mă vor ridica şi alte structuri, de exemplu DNA

Liderul AUR a arătat că nu are ”nicio calitate şi nu s-a pronunţat numele său, dar s-a dat către presă că el ar fi...

Tribunalul Vaslui a decis plasarea sub control judiciar a lui Dumitru Buzatu

Tribunalul Vaslui a decis joi plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a fostului preşedinte al PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, arestat anul trecut...
Ultima oră
Pe aceeași temă