14.4 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăPoliticăPensiile, plătite în avans

Pensiile, plătite în avans

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a anunţat că printre măsurile aflate în vedere se află inclusiv plata în avans a pensiilor, pentru ca oamenii să-și poată acoperi cheltuielile în perioada situației de urgență decretate de președintele țării.

„Se vor respecta toate obligaţiile de plată pentru pensii. Suntem conştienţi că în această perioadă oamenii trebuie să-şi primească pensiile la timp. Au fost evaluări pentru plata anticipată a pensiilor pe mai multe luni. Avem mai multe scenarii, nu vom întârzia nicio zi la plată pentru pensionarii români”, a declarat Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru a spus că pensiile vor fi plătite la zi și până la ultimul leu, iar cetățenii români nu au de ce să se teamă.

„Cert este că nu vor mai fi întârzieri la plata pensiilor, ne străduim ca ele să fie făcute cât mai repede cu putinţă ca oamenii să aibă bani pentru acoperira cheltuielilor. Dorinţa noastră este să oferim sprijin necesar angajatorilor, o măsură este acordarea unui sprijin pentru a putea fi asigurate fondurile necesare în situaţia suspendării temporare activităţii.

Dorinţa noastră e să nu existe sincope în activitatea agenţilor comerciali, ne concentrăm pe acest lucru pentru că din activităţile acestea oameni se alimentează bugetul şi de aici aceste cheltuieli la care suntem obligaţi să purcedem”, a mai spus ministrul Muncii.

Premierul Ludovic Orban a declarat că pensionarii care îşi încasează pensia pe card vor primi pensiile mai repede decât cei care primesc pensia prin poştă.

”În privinţa plăţii pensiilor, au existat mai multe discuţii, încă nu am luat o decizie. Au fost propuneri să se plătească anticipat, pe 2 luni, au fost diferite propuneri. Ce pot să garantez este că vom asigura plăţile la timp în conformitate cu graficul de plată.

În ceea ce priveşte pensiile plătite prin intermediul băncilor şi nu prin intermediul poştei, vom încerca să le pătim mai repede. Va trebui să avem discuţii cu băncile, unde se face plata prin virament bancar”, a spus premierul.

Cele mai citite

VIDEO. Selly, discurs la un summit NATO. “Trebuie să vă fac încă de la început o mărturisire”

Discursul lui Andrei Șelaru, cunoscut sub numele de Selly, la NATO Youth Summit, aduce în prim-plan o temă importantă și actuală: dezinformarea și impactul...

Rata inflației scade din nou, în timp ce prețurile continuă să crească

Rata anuală a inflaţiei a coborât în luna aprilie 2024 la 5,9%, de la 6,61% în martie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au...

Legea care obligă patronii care închiriază mașini să facă inspecția la șase luni, promulgată de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate...
Ultima oră
Pe aceeași temă