22.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoPoziția firmei BMW după scandalul licitației din România. Va livra mașini de...

Poziția firmei BMW după scandalul licitației din România. Va livra mașini de poliție “ofertate la un preț special”

Compania Automobile Bavaria, cea care a câștigat licitația organizată de Poliția Română, urmează să livreze mașini de poliție marca BMW, “ofertate la un preț special”.

“Autospecialele BMW 320i xDrive ofertate IGPR nu reprezintă mașini de lux. Acestea sunt inscripționate, dotate cu sisteme de avertizare optică și acustică, baterie suplimentară pentru echipamente speciale și set suplimentar de roți de iarnă. Sunt autovehicule special concepute pentru autorități și ofertate la un preț special. Mai mult, pe întreaga durată a derulării contractului ne-am angajat să menținem prețul stabilit, chiar dacă pe piața auto ar putea avea loc schimbări care să determine o majorare a prețurilor de listă”, precizează un comunicat de presă transmis de Leonhard Georg Pfeffer, CEO și administrator al Automobile Bavaria.

Comunicatul de presă afirmă că Michael Schmidt, fondatorul Automobile Bavaria, nu mai are activități în România. Deci el n-ar fi avut niciun rol în câștigarea licitației de către Automobile Bavaria. Despre Michael Schmidt se vehicula informația că este prieten cu președintele Iohannis, ceea ce putea ajuta firma Automobile Bavaria.

“Referitor la speculațiile apărute în anumite publicații referitor la o posibilă implicare a domnului Michael Schmidt în participarea noastră la această licitație, dorim să clarificăm faptul că fondatorul companiilor Automobile Bavaria și MHS Truck & Bus nu mai deține nicio funcție în cadrul companiilor din România și nu este implicat în activitatea operațională a acestora”, subliniază comunicatul transmis de Automobile Bavaria.

Scandalul privind noile mașini de poliție a pornit de la Sindicatul Europol

Scandalul privind autospecialele Poliției Române a început luna trecută, pornind de la o sesizare a Sindicatului Europol. Imediat după aceea, USR a reclamat această licitație la Curtea de Conturi și la Parchetul European. Acuzațiile au fost respinse mai întâi de conducerea Poliției Române. Apoi, însuși ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a dezmințit aceste acuzații. Ministrul Bode a susținut că documentația pentru licitație fusese aprobată inclusiv de Cătălin Drulă, liderul USR. În perioada când s-a aprobat caietul de sarcini, Drulă era ministrul Transporturilor.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Candidat unic sau fiecare cu turta lui?

Românii se întreabă cine va fi noul președinte. Din lecția istoriei, știm că alesul trebuie să aibă firmanul plătit la zi. Dar dacă Înalta Poartă...

Topul motivelor pentru care românii ar refuza un job

69% dintre angajații români participanți la un studiu internațional spun că ar refuza o ofertă de job dacă ar avea o experiență neplăcută la...

Tricourile tricolorilor din meciul cu Ucraina, însoțite de portretele pictate ale acestora, într-o licitație caritabilă

Tricourile tricolorilor din meciul cu Ucraina, însoțite de portretele pictate ale acestora sunt incluse într-o licitație caritabilă extraordinară, organizată de Federația Română de Fotbal...
Ultima oră
Pe aceeași temă