Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Orban: ,,PNL va avea candidatul care va câştiga alegerile prezidenţiale''

Liderul liberal Ludovic Orban a vorbit joi seară despre posibilitatea ca şeful statului să fie ales preşedinte al Consiliului European.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

21.06.2019 - 10:16

Orban a spus că îşi ca preşedintele Klaus Iohannis să fie candidatul PNL la preşedinţie.

,,Faptul că se vorbeşte despre posibilitatea ca preşedintele României, Klaus Iohannis, să poată să ocupe o poziţie atât de importantă cum este preşedinţia Consiliului European arată foarte clar prestigiul de care se bucură, recunoaşterea la nivel european, faptul că există o încredere în capacitatea preşedintelui României de a gira o asemenea funcţie. Sunt convins că preşedintele are maturitatea necesară, are, cum să spun, o capacitate de analiză superioară, astfel încât să ia domnia sa decizia în acest caz. (...) Normal că îmi doresc ca preşedintele Klaus Iohannis să fie candidatul nostru la preşedinţie, dar pentru România prezenţa preşedintelui Iohannis în funcţia de preşedinte al Consiliului European ar oferi foarte multe oportunităţi şi preşedintele României ar avea ocazia de a reprezenta România şi de a ajuta foarte mult România din această poziţie", a declarat Ludovic Orban la Realitatea TV.

Întrebat dacă în eventualitatea în care Iohannis ar ajunge preşedinte al CE, liberalii sunt pregătiţi să aibă un alt candidat pentru prezidenţiale, liberalul a răspuns că Klaus Iohannis este astăzi candidatul PNL la funcţia de preşedinte al României, scrie Agerpres.

,,Cu siguranţă PNL va avea candidatul care va câştiga alegerile prezidenţiale. Dar o astfel de decizie se va lua, sigur, în această eventualitate, pe care n-aş vrea să o discutăm acum. Aţi văzut că preşedintele a fost extrem de prudent şi a refuzat să comenteze nişte zvonuri sau nişte evaluări care sunt făcute de mass media. Candidatul PNL la funcţia de preşedinte al României, astăzi, este Klaus Iohannis. Decizia privitoare la susţinerea candidatului la preşedinţie nu poate să o ia nici preşedintele partidului, (...), nu poate să o ia decât Consiliul Naţional al partidului (...), dar Consiliul Naţional al PNL a decis în unanimitate că susţine candidatura domnului preşedinte Klaus Iohannis", a spus Ludovic Orban.

Comentarii

loading...