10.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăPoliticăOrban dezvăluie cum s-a ajuns la nominalizarea lui Cîţu premier

Orban dezvăluie cum s-a ajuns la nominalizarea lui Cîţu premier

Preşedintele PNL Ludovic Orban a fost întrebat, joi, la RTV, de ce s-a retras din funcţia de premier şi cum s-a ajuns la nominalizarea lui Florin Cîţu.

„Nu m-am retras. Preşedintele a nominalizat un premier din PNL. Mi-am depus mandatul. Mi-am depus mandatul pe care l-am primit pentru că decizia CCR era foarte neclară. A aştepta o lungă perioadă de timp până la motivarea deciziei şi a vedea mai clar în acea decizie, surprinzătoare pentru aproape pentru toată lumea, mai puţin pentru Florin Iordache, de asemenea pentru că PSD a boicotat procedura de învestire. Există un termen prevăzut în regulamentul Camerelor reunite de 15 zile în care trebuie realizată şedinţa în plen, pentru că am considerat că e mai bine aşa pentru derularea procedurii în condiţii constituţionale”, a spus Orban.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre propunerea lui Florin Cîţu pentru funcţia de premier, Orban a spus că toate deciziile importante le ia în colaborare cu Iohannis.

„Vă daţi seama că toate deciziile importante le iau în consultare cu preşedintele României”, a răspuns Orban.

Întrebat, în continuare, cine a avut ideea nominalizării lui Florin Cîţu, Ludovic Orban a spus că decizia a fost a preşedintelui.

„Am zis că în general toate deciziile importante le iau în consultare cu preşedintele , în baza unui dialog, a unei analize şi a unei consultări. Decizia este a preşedintelui. (…) Este o decizie pe care am susţinut-o, cu care am fost de acord şi pe care am considerat-o ca fiind bună. Nu întâmplător nominalizarea este ministrul finanţelor, care a avut în 3 luni jumătate rezultate certe, evidente”, a mai spus Ludovic Orban.

Cele mai citite

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un "genocid" în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor "să facă mai mult pentru a...

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă