10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăNu suntem încă la vârful epidemiei. Șeful statului va prelungi starea de...

Nu suntem încă la vârful epidemiei. Șeful statului va prelungi starea de urgență

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după ședința de evaluare de la Palatul Cotroceni, că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență cu încă o lună, întrucât “nu suntem încă la vârful epidemiei”.

Prima lună de stare de urgență expiră la mijlocul lunii aprilie 2020. Pentru a o prelungi cu încă o lună, șeful statului a precizat că așteaptă o propunere din partea Guvernului, propunere care ar urma să-i fie înaintată în cursul acestei săptămâni.

Șeful statului a spus că România are o situație mai bună decât alte țări, cum ar fi Italia sau Spania, din punctul de vedere al evoluției epidemiei, dar a atras atenția că “nu este momentul să ne relaxăm” și a cerut românilor să respecte prevederile Ordonanțelor Militare și recomandările autorităților.

La evaluarea de la Palatul Cotroceni au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat.

Ședința a avut loc în momentul în care, luni, se împlinesc trei săptămâni de la decretarea stării de urgență în România. Această primă etapă a stării de urgență expiră pe data de 16 aprilie, după care va fi prelungită de președintele Iohannis cu încă o lună.

La bilanțul de acum o zi, Grupul de Comunicare Strategică creat în subordinea Guvernului anunțase 251 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Astfel, numărul total de infectări confirmate în România a urcat, luni la prânz, la 4.057. Numărul deceselor persoanelor infectate cu coronavirus era de 156.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...

Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați, finala Cupei României din acest an

Oţelul Galaţi a obținut calificarea în finala Cupei României pentru a doua oară în istorie, după ce a învins-o, pe teren propriu, pe Universitatea...

Gabriela Ruse, în „sferturile” turneului WTA de la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen, după ce a învins-o în trei seturi pe Clara...
Ultima oră
Pe aceeași temă