5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăNicolicea: Demisia este un act unilateral şi răspunde cel căruia i s-a...

Nicolicea: Demisia este un act unilateral şi răspunde cel căruia i s-a cerut demisia

”Ordinea firească era dezbatere în conducere, apoi comunicat cu răspunsurile la acele probleme. Fiind o ordine inversă, efectele nu au fost cele pe care ni le-am fi dorit pentru partid”, a declarat Nicolicea.

Întrebat dacă el consideră că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze, deputatul a răspuns: ”Demisia este un act unilateral şi răspunde cel căruia i s-a cerut demisia. Dar pe de altă parte a cere demisia cuiva, eu am spus-o nu în acest caz, ci în alte cazuri, este o solicitare care nu ţine ca rezolvare decât efectiv de voinţa respectivului”.

El a mai spus că nu este membru CEx, dar, din câte ştie, toate numirile în funcţiile guvernamentale au fost făcute cu avizul CEx.

”CEx nu se face pentru detensionarea situaţiei, ci pentru rezolvarea problemei. Au fost ridicate nişte probleme, trebuie găsite soluţii şi cred că după aceea anumite măsuri, dacă e nevoie”, a mai declarat Nicolicea. El a precizat că orice punct de vedere este aprobat de CEx este o decizie a conducerii partidului şi toţi membrii PSD trebuie să o accepte.

Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu semnează o scrisoare prin care cer demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor. Potrivit lui Adrian Ţuţuianu, măsurile prezentate în scrisoare sunt susţinute de mulţi lideri judeţeni ai PSD şi va fi discutată în şedinţa Comitetului Executiv al partidului, convocat vineri la prânz. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că scrisoarea semnată de ea, alături de Paul Stănescu, Adrian Ţuţuianu, este susţinută de “suficient de mulţi” lideri de organizaţii judeţene astfel încât să nu fie ignoraţi, arătând că ei nu vor destabilizarea şi divizarea PSD, ci vor să atragă atenţia că PSD nu poate fi condus discreţionar de o singură persoană, asa cum se întâmplă de cel puţin un an.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a fost convocat în şedinţă pentru vineri la ora 12.30.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă