15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăPoliticăMoșteanu: Sesizarea CCR este încercarea disperată a lui Cîțu de a se...

Moșteanu: Sesizarea CCR este încercarea disperată a lui Cîțu de a se agăța de scaun

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat, miercuri, că sesizarea la Curtea Constituţională privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern reprezintă „încă una din încercările disperate ale premierului Florin Cîţu de a rămâne agăţat de scaunul de la Palatul Victoria”.

El a spus că moţiunea de cenzură îşi urmează cursul, iar joi va fi citită în plenul Parlamentului.

„Este încă una din încercările disperate ale lui Florin Cîţu de a rămâne agăţat de scaunul de la Palatul Victoria. Am văzut că au inventat şi acea problemă cu semnăturile. A trecut aproape o săptămână şi niciunul dintre cei 122 de semnatari nu a spus că nu vrea să susţină moţiunea în continuare. Au făcut tot ce au putut să o blocheze, fac în continuare. Moţiunea îşi urmează cursul, nu este nimic neconstituţional. Singurul abuz la adresa Constituţiei este cel făcut de tandemul Cîţu-Colacu zilele acestea”, a afirmat Moşteanu.

El a spus că dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură trebuie să se realizeze cât mai curând în Parlament, cel mai probabil marţea viitoare.

„Dacă moţiunea nu va trece, înseamnă că se consfinţeşte alianţa PNL-PSD, se consfinţeşte acest blat şi acest USL 2.0″, a adăugat Moşteanu.

Premierul Florin Cîţu a depus la Curtea Constituţională o sesizare cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR, în care se invocă o conduită „neconstituţională, deopotrivă neloială şi abuzivă, faţă de autoritatea executivă”, întrucât moţiunea de cenzură a fost iniţiată, depusă şi comunicată cu „încălcarea dispoziţiilor constituţionale ale articolului 113 alineat (2) din Constituţie”.

Citește și: Guvernul sesizează la CCR problema moțiunii

Klaus Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcție a miniștrilor USR PLUS

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă