7.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Guvernul sesizează la CCR problema moțiunii

Guvernul sesizează la CCR problema moțiunii.

Premierul Cîțu a anunțat că Guvernul va face o sesizare la Curtea Constituțională a României (CCR). Tema sesizării o reprezintă moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS.

Mai precis, Guvernul își exprimă suspiciunile asupra semnăturilor care au însoțit textul moțiunii. Semnăturile au fost depuse la Parlament.

Președintele Camerei Deputaților și al PNL, Ludovic Orban, anunțase că semnăturile sunt corecte. Se știe însă că Orban și Cîțu sunt în conflict întrucât sunt contracandidați la alegerile pentru funcția de președinte al PNL.

Premierul Cîțu are însă altă părere decât Orban cu privire la acele semnături. Curtea Constituţională este „singura care poate să ne spună dacă a fost respectată Constituţia de către Parlamentul României”, afirmă premierul.

Guvernul sesizează la CCR problema moțiunii

„Vă anunţ că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflict juridic între Guvern şi Parlamentul României. Există dubii şi în modul la care au fost depuse aceste semnături”, a declarat, miercuri, premierul Cîțu. 

„Vom sesiza Curtea Constituţională, trebuie să se pronunţe dacă Parlamentul respectă Constituţia, până la urmă este singura instituţie care se pronunţă asupra respectării Constituţiei”, a argumentat premierul.

Șeful Guvernului a precizat că sesizarea va fi depusă miercuri, 8 septembrie 2021.

„Cred că astăzi este depusă, aşteptăm decizia Curţii. Dacă Curtea spune că a fost legal depusă, procedurile curg şi mergem mai departe”, a spus premierul.

Analiștii politici consideră că Guvernul sesizează la CCR problema moțiunii întrucât moțiunea va influența și poziția lui Cîțu în interiorul PNL. Dacă moțiunea de cenzură ar duce la demiterea lui Cîțu din funcția de premier, lui Cîțu i s-ar reduce mult șansele să câștige alegerile din această lună, pentru funcția de președinte al PNL.

Ludovic Orban, președintele în funcție al PNL, dezvăluia acum câteva zile că avusese o înțelegere cu Florin Cîțu. Aceasta i-ar fi promis lui Orban că nu va candida la funcția de președinte PNL ci își va păstra doar funcția de premier.

În plus, Cîțu ar fi primit și funcția de guvernator al BNR, după ce lui Mugur Isărescu îi expiră mandatul.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă