Ion Iliescu (Foto: Europe1)

Miron Cozma: Se vrea tergiversarea dosarului Mineriadei până ce va muri Ion Iliescu

Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, susţine că procesul Mineriadei este tergiversat de magistraţi până la momentul în care va muri fostul preşedinte Ion Iliescu.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.03.2018 - 13:03

Miron Cozma a făcut declaraţii despre Ion Iliescu în contextul în care, joi, la Tribunalul Bucureşti, se derulează un nou termen în procesul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

"La modul în care se desfăşoară procesul, cred că este o intenţie a celor din Justiţie ca acest proces să dureze cel puţin 20 de ani sau poate până moare Iliescu. Acest proces se vrea tergiversat, probabil să moară Iliescu sau să mai dispară şi Petre Roman, să îşi ia elan în ţările spaniole. Au apărut mii de părţi civile. Pe motivaţia asta o să dureze, dacă se va judeca vreodată, cel puţin 10 ani, pe motivaţia că vor fi audiate victimele şi se va întinde la nesfârşit. Eu vreau adevărul", a susţinut Miron Cozma în faţa jurnaliştilor.

Fostul lider al minerilor este inculpat în acelaşi dosar, alături de Ion Iliescu şi de Petre Roman, pentru infracţiuni contra umanităţii.

"Mie nu-mi este frică de puşcărie. Am stat 11 ani în puşcărie şi nu a mişcat nimeni în faţa mea", a susţinut, joi, Miron Cozma.

Comentarii