Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO Ministrul Cîțu, veste tristă: ”Nu există surse de finanțare pentru dublarea alocațiilor!”

Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor, s-a pronunțat extrem de critic în privința legii de majorare a alocaţiilor, în contexul în care ţara trece printr-o perioadă economică dificilă, cauzată de pandemia de coronavirus.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 07.06.2020 - 00:56

 

Într-un interviu acordat Agerpress, Ministrul de Finanțe s-a referit la oportunitatea indexării substanțiale a pensiilor și alocațiilor, prounțându-se, de asemenea, și asupra finanțării deficitului și premiselor Programului de relansare economică.

Florin Cîțu a taxat în termeni duri respingerea, în plenul Camerei Deputaţilor, a Ordonanţei de Urgenţă 2/2020, care proroga termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august 2020.

”Eu nu înţeleg această încăpăţânare cu un proiect care nu are sursele de finanţare. Este neconstituţional. E ciudat că parlamentarii României nu ştiu nici măcar Constituţia, cei care au votat acest proiect. Ei ştiu foarte bine că nu poţi să iei o decizie. Dacă se dorea acest lucru se putea face pentru anul viitor, când avem un nou exerciţiu bugetar şi puteam să discutăm atunci. Dar să vii în mijlocul anului când nici nu ai sursă de finanţare, nu spui de unde e, doar să arunci această povară asupra Guvernului care deja se luptă cu criza de sănătate, criza economică, arată clar că în Parlamentul României sunt oameni iresponsabili. Şi eu am spus: ceea ce fac acolo este terorism economic. Vor să submineze prin orice mijloace stabilitatea economică pentru a atinge scopuri politice şi veţi vedea că aceasta este definiţia terorismului”, a declarat Florin Cîțu pentru Agerpress.

Comentarii