Foto: Arhivă

S-a semnat acordul de guvernare. Ce anunță liderii coaliției de centru - dreapta

ludovic orban

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.12.2020 - 19:29

"Acordul de guvernare este un document pe 300 de pagini", a precizat Dan Barna, copreședinte USR PLUS. El a dezvăluit că fiecare partid din coaliția de centru - dreapta, inclusiv USR PLUS, "are părți care nu s-au regăsit în programul de guvernare", dar acestea vor fi rezolvate ulterior.

"Suntem hotărâți să dăm României un guvern competent, un guvern responsabil", a subliniat liderul PNL, Ludovic Orban.

"Avem oportunitatea fondurilor europene cum România n-a mai avut de 31 de ani încoace. Este un moment istoric, vrem să guvernăm patru ani, vrem să arătăm românilor că se poate guverna cinstit, se poate guverna profesionist", a declarat, la rândul lui, Dacian Cioloș, copreședinte USR PLUS.

Premierul propus de cele trei formațiuni de la guvernare, Florin Cîțu, a precizat că în programul de guvernare se află și proiecte care au început în anul 2020 dar care vor continua. 

Programul de guvernare are 7 puncte și este întocmit pe patru ani. Printre altele, ele se referă la susținerea lui Florin Cîțu ca prim-ministru, a lui Ludovic Orban ca președinte al Camerei Deputaților și a Ancăi Dragu (USR PLUS) ca președinte al Senatului.

Comentarii