4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăLiviu Dragnea, primele declarații după CEx: „Am avut mână proastă la propunerile...

Liviu Dragnea, primele declarații după CEx: „Am avut mână proastă la propunerile de premier”

Am hotărât ca, de la ora 11, colegii să revină în CEx pt o discuție deschisă, transparentă și lungă, dacă este cazul, pentru a se dicuta propuneri de premier. (…)  

Concluzia generală a fost că nu se mai poate continua așa, a fost o stare conflictuală între partid și guvern, cât și în interiorul guvernului. Există o nemulțumire în rândul membrilor de partid. Ei așteptau un bilanț al anului 2017 și prezentarea măsurilor din programul de guvernare, în schimb, au văzut apariții televizate care nu trebuiau să fie. Acest gen de declarații publice trebuie să fie în interiorul partidului și să se comunice după ce se iau deciziile.

Au contribuit și unii colegi, pe care i-am lăsat în ultima săptămână să conducă scrisori, postări, o avalanșă de puncte de vedere elaborate.

S-a ajuns în situația în care 60 de colegi au spus că, în mod realist, nu mai putem avea garanția că peste o lună vom mai putea trece prin această situație.

La întrebarea dacă există garanția că peste șase luni partidul nu va mai trece printr-o situație similară, iar Liviu Dragnea nu va mai decide să schimbe guvernul și premierul, acesta a făcut o declarație surprinzătoare.

Se pare că am o mână foarte proastă, nu doar în privința propunerilor de premier, ci încă în cel putin 10 cazuri, în ultimii ani. Le-am spus colegilor că nu voi face nicio propunere. La Sorin Grindeanu, am făcut eu o propunere, colegii au votat-o. A doua oară, la Mihai Tudose, am discutat cu fiecare membru în parte. Dupa această discuție s-a conturat propunerea făcuta de mine.

Acum nu voi face nicio propunere, voi vota propunerea și mi-o voi asuma. Să se gândească bine în noaptea asta, singuri, sau să se consulte între ei. (…) 

Nu știu cum se va întampla mâine, sigur vor fi mai multe variante de discuții. Fiecare va trebui să fie întoarsă pe toate părțile.

De asemenea, liderul PSD a mai confirmat faptul că președintele Klaus Iohannis nu este încântat de această circumstanță, dar și că Liviu Dragnea a purtat deja discuții cu parteneruol de coaliție, Călin Popescu-Tăriceanu, care va interveni imediat ce se întoarce în țară.

Trebuie să fiu realist și corect: președintele Iohannis nu e fericit de situația în care am ajuns. Dar președintele Iohannis va respecta Constituția. (…)

Am discutat cu domnul Tăriceanu.

Vom garanta cu toții că nu vom ajunge a treia oară într-o astfel de situație. Am reproșat fără să nominalizez, unor miniștri, faptul că au plimbat minciuna luni de zile. Nu voi mai accepta. I-am rugat pe colegi să facă un efort să înțeleagă că a fost eficientă această măsură.

 

 

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă