Sursă: Inquam/ Octav Ganea

Iulian Chifu: Summit-ul de la Sibiu a fost reuniunea celor mai buni specialiști politici ai Europei

Reuniunea europeană de la Sibiu a avut caracter informal dar a prilejuit o întâlnire a celor mai importanți oficiali și a celor mai buni specialiști din Uniunea Europeană, consideră analistul politic Iulian Chifu.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.05.2019 - 19:51

Șefi de stat sau de guvern din cele 27 de țări membre UE, însoțiți de peste 200 de specialiști, au discutat, la Sibiu, despre cum va funcționa Uniunea Europeană în următorii ani.

În marja summit-ul informal al Consiliului European, la Sibiu s-a desfășurat o conferință internațională despre viitorul Europei, organizată de Universitatea "Lucian Blaga" împreună cu Centrul de Prevenire a Conflictelor.

Conferința de la Sibiu a prilejuit “reuniunea  a 230 de minți - cele mai luminate,  mai bine pregătite, mai implicate în procesele europene – pentru a discuta la nivel strategic care sunt evoluțiile viitoare, cum se va structura, cum va evolua Europa”, a explicat Iulian Chifu, preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor.

Conferința a fost organizată pe mai multe domenii, printre care “Proiecte și scenarii pentru viitorul UE”, “Securitatea și apărarea Europei”, “Prioritatea privind o Europă globală”, “UE – parteneri și vecinătăți”.

Una dintre temele discutate a fost “Contribuțiile actorilor externi la securitatea și apărarea europeană – Turcia, Marea Britanie, SUA, Ucraina”.

“Europa înseamnă 80 la sută Uniunea Europeană dar și exteriorul ei – înseamnă evident Marea Britanie, înseamnă participare americană, Turcia, relația cu cele trei state din Parteneriatul Estic”, explică Iulian Chifu.

Comentarii