11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăÎntâlnire între AEP și delegația OSCE/ODIHR, după misiunea de observare a alegerilor...

Întâlnire între AEP și delegația OSCE/ODIHR, după misiunea de observare a alegerilor parlamentare

La întrevedere au participat următorii reprezentanți din partea AEP: Sorin-Gabriel Lazăr, Cristian-Alexandru Leahu, Mircea Preoțescu, Ovidiu-Alexandru Oproaica, Constantin Rada și Anamaria Revnic-Călugărița.

Din partea OSCE/ODIHR au participat șefa Misiunii, Marianne Mikko, analistul electoral, Jordi Barrat Esteve și analistul pe probleme de legislație, Maria Rosa Mora Acuña.

Misiunea de observare OSCE/ODIHR a reprezentat continuarea Misiunii de evaluare a modului de organizare a alegerilor parlamentare, inițiată în luna septembrie a acestui an.

Discuțiile s-au concentrat pe prezentarea raportului preliminar de observare a alegerilor parlamentare din anul 2020. Conducătorul misiunii, Marianne Mikko, a adresat cuvinte de mulțumire conducerii AEP pentru excelenta colaborare, receptivitatea și promptitudinea partenerilor din cadrul instituției, manifestate pe întreaga durată a Misiunii de observare. Totodată, șefa Misiunii a apreciat modul în care Autoritatea s-a implicat în buna organizare și desfășurare a scrutinului.

Reprezentanții AEP au adus clarificări cu privire la unele aspecte referitoare la desfășurarea procesului electoral atât în afara țării, cât și pe teritoriul României și au răspuns la întrebările adresate de experții OSCE/ODIHR.

Principala recomandare a delegației OSCE/ODIHR a vizat elaborarea unui cod electoral, care să reunească actele normative ce compun legislația în domeniul organizării diferitelor tipuri de alegeri în România, ceea ce corespunde angajamentului însușit de AEP de a continua îmbunătățirea arhitecturii electorale în acord cu valorile, misiunea și viziunea asumate.

Raportul final al Misiunii de observare a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020 va fi publicat în luna februarie a anului viitor.

Cele mai citite

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă