Președinția, despre decizia senatorilor ca șeful "Doi și-un sfert" să fie numit fără avizul CSAT: Este foarte îngrijorător. Nu putem să ne gândim decât la o miză politică

Decizia Senatului privind eliminarea avizului CSAT din procedura de numire a șefului "Doi și-un sfert", serviciul secret al Ministerului de Interne, este îngrijorătoare și reprezintă încă o acțiune "care pare că face parte dintr-un plan de limitare a atribuțiilor președintelui", a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 16.05.2017 - 16:37

Decizia Senatului privind eliminarea avizului CSAT din procedura de numire a șefului "Doi și-un sfert", serviciul secret al Ministerului de Interne, este îngrijorătoare și reprezintă încă o acțiune "care pare că face parte dintr-un plan de limitare a atribuțiilor președintelui", a declarat purtătoarea de cuvânt a Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi.

"Vorbim totuşi de o autoritate care are un rol foarte important în ce priveşte apărarea ţării şi siguranţă naţională, iar preşedintele este comandantul forţelor armate. Care e raţiunea eliminării preşedintelui din procedura? Nu putem să ne gândim decât la o miza politică. Este foarte îngrijorător ce s-a întâmplat pentru sănătatea statului de drept", a concluzionat Dobrovolschi.

Senatul a votat, luni, proiectul care modifică Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 76/2016, astfel încât directorul Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) să poată fi numit și eliberat din funcție fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), informaeză HotNews.ro.

Potrivit actului normativ în vigoare, directorul general DGPI este numit de premier, iar în formă adoptată de Camera Deputaților acesta este numit de Ministrul Afacerilor Interne. În ambele cazuri, condiția este ca șegul DGPI să fie cadru militar, numit cu avizul CSAT. În propunera adoptată luni, cele două condiții au fost eliminate.

O altă modificare adooptată se referă la art. 24 și prevede că „finanțarea DGPI se realizează de la bugetul de stat, precum și din alte surse, constituite conform legii”, mai precizează HotNews.

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...