5.1 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăSportParlamentul ruşinii naţionale. Legea Ecaterinei Andronescu, care protejează plagiatorii, a fost adoptată...

Parlamentul ruşinii naţionale. Legea Ecaterinei Andronescu, care protejează plagiatorii, a fost adoptată în Senat

UPDATE 17.50: Senatul şi-a exprimat votul privind legea care protejează plagiatorii. Proiectul a trecut cu  90 de voturi pentru, 12 împotriva şi 6 abţineri. Responsabilitatea analizării lucrărilor de doctorat va reveni direct universităţilor şi nu Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). 

„Reanalizând legea în raport cu obiecţiile prezentate în cererea de reexaminare, membrii comisiei au hotărât, cu majoritate de voturi, menţinerea legii în forma adoptată iniţial şi respingerea cererii de reexaminare”, se precizează în raportul Comisiei de Educație din Senat.


Proiectul Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență 4 / 2016, care stabilește noi reguli pentru școlile doctorale ajunge, luni, în plenul Senatului, după ce Comisia de învățământ din Senat a respins cererea de reexaminare a proiectului, formulată de președintele Klaus Iohannis. Potrivit actului normativ, decizia privind un eventual plagiat va fi luată de universități, nu de către CNATDCU, informează News.ro.

Proiectul are raport de adoptare în forma iniţială a legii, fiind respinsă cererea de reexaminare a şefului statului, după ce şi la Camera Deputaţilor cererea preşedintelui a fost respinsă, nefiind întrunit numărul necesar de voturi. Comisia pentru învăţământ din Senat a respins, în 5 octombrie, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis pe tema Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind plagiatul.

„În şedinţa din 5.10.2016, reanalizând legea în raport cu obiecţiile prezentate în Cererea de reexaminare, membrii Comisiei au hotărât, cu majoritate de voturi, menţinerea legii în forma adoptată iniţial şi respingerea Cererii de reexaminare”, se arată în raportul semnat de preşedintele Comisiei, Ecaterina Andronescu.

În 20 septembrie, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis la OUG privind plagiatul, din cauza lipsei numărului suficient de voturi pentru adoptarea unei legi organice, astfel încât proiectul a ajuns la Senat fără amendamentul prin care cazurile de plagiat sunt verificate în funcţie de legislaţia în vigoare la momentul susţinerii tezei de doctorat.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, la finalul lunii mai, Parlamentului cererea de reexaminare a OUG 4/2016, privind retragerea titlului de doctor în caz de plagiat.

 

 

 

 

Cele mai citite

Guvernul Ciolacu nou învestit a dat prima OUG. Ce măsuri prevede la nivelul administraţiei publice centrale

Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni seara, Ordonanţa de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale, care transpune în legislaţie...

Acuze de transfer pe bani al parlamentarilor de la opoziție la putere. În ce condiții s-ar duce Marcel Ciolacu la POT

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a afirmat, luni, imediat după votul de învestitură, că oricine are dovezi că social-democraţii ar oferi sume de...

Familia Regală petrece Crăciunul în mijlocul românilor la Săvârșin

Majestatea Sa Margareta a oferit, ca în fiecare an, daruri de Crăciun săvârșinenilor aflați în nevoie sau în suferință. Majestatea Sa a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă