-2 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăSportPropunerea la Ministerul Societății Informaționale, contestată de 19 ONG-uri. Ce le răspunde...

Propunerea la Ministerul Societății Informaționale, contestată de 19 ONG-uri. Ce le răspunde Bostan

19 organizații non-guvernamentale îi cer premierului desemnat Dacian Cioloș să îl înlocuiască pe Marius Bostan, propus la Ministerul Societății Informaționale, pentru că promovează „un discurs al urii profund discriminatoriu”, întrucât el susține site-ul inliniedreapta.ro, informează Mediafax.

Ministrul propus la Comunicații, Marius Bostan, a declarat, referitor la inliniedreapta.net, că nu are nicio atribuție editorială la această platformă. 

„Am cumpărat câteva domenii doar pentru a le pune la dispoziţia Fundaţiei Ioan Barbus ce sprijină această platforma online independenţa. Am susţinut întotdeauna libertatea de expresie şi de conştiinţa. Nu am absolut nicio atribuţie editorială la această platforma. Odată cu numirea mea că ministru, aşa cum este normal, mă voi retrage din toate funcţiile executive pe care le deţin în Fundaţia Ioan Barbus şi în alte companii sau organizaţii”, a subliniat Bostan, conform Mediafax.

ONG-urile citează un articol de pe site-ul Vox Publica, în care se arată că pe numele lui Marius Bostan este înregistrat domeniul pentru site-ul inliniedreapta.ro. Astfel, organizațiile semnatare descriu acest site ca promovând „un discurs al urii profund discriminatoriu”, în condițiile în care unul dintre criteriile pe care ar trebui să le îndeplinească membrii viitorului guvern este să nu fi promovat și să nu promoveze un discurs discriminatoriu, bazat pe ură.

„Vă solicităm aşadar reanalizarea nominalizării dlui Bostan din propunerea de Guvern iar parlamentarilor le solicităm să ia în considerare aspectele menţionate mai sus în cadrul audierilor şi să ceară clarificarea legăturilor sale cu platforma În Linie Dreaptă”, spun cele 19 ONG-uri.

Marius Bostan nu face parte din echipa publicației online În Linie Dreaptă, dar activitatea și opiniile sale sunt prezentate în articole pe acest site.

ONG-urile care semnează solicitarea de reanalizare a propunerii sale în funcția de ministru al Societății Informaționale sunt: Asociaţia Română pentru Cultură Educaţie şi Normalitate, Alături de Voi Iași, Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni – ANBCC, Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki, Academia de Advocacy, ActiveWatch, Agenţia de dezvoltare comunitară Împreună, Asociaţia Funky Citizens, Asociația Romani Criss, Centrul pentru Jurnalism Independent, CeRe : Centrul de Resurse pentru participare publică, Civitas Politics, Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Confederaţia Caritas România, Fundaţia Comunitară Bucureşti, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Fundația pentru o Societate Deschisă, Grupul pentru Democraţie Participativă Plenum și Societatea Academică din România.

Pe de altă parte, Asociaţia 21 Decembrie 1989 a subliniat că Marius Bostan, senior al Ligii Studenţilor din 1990, aduce un plus de credibilitate Guvernului propus de Dacian Cioloş. De asemenea, Asociația a respins atacurile la adresa lui Bostan pe care le-a catalogat drept de ”factură ideologică împotriva tuturor celor care au strigat Jos comunismul!”, potrivit Hotnews. 

Marius Raul Bostan, propus ministru pentru Societatea Informaţională în Guvernul Cioloș, este administrator la Telekom România, numit din partea Ministerului pentru Societatea Informațională (MSI).

Citește și: Miniștrii lui Cioloș, audiați în comisiile de specialitate

„La Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională îl propun pe domnul Marius-Raul Bostan, cu experienţă în sectorul privat în acest domeniu, experienţă în telecomunicaţii şi IT, în calitate de membru în Consiliul de Administraţie la Romtelecom şi acum la Telekom Romania Telecommunications”, a anunțat, duminică Dacian Cioloș.

Marius Raul Bostan este în prezent membru al Consiliului de Administraţie la operatorul de telecomunicaţii Telekom România, numit de Ministerul pentru Societatea Informațională, şi senior partner la VMB Partners, firmă care asigură servicii de consultanţă în special privind emiterea de obligaţiuni.

Bostan este unul dintre foştii lideri ai tinerilor ţărănişti. El este membru fondator și vicepreședinte al Fundației „Ioan Bărbuș”, înființată pentru cinstirea memoriei eroilor PNȚ. A fost lider în Liga studenților și președinte al TUNȚ, organizația studențească a PNȚCD.

Citește și: Un guvern altfel pentru România

În prezent ocupă funcţia de preşedinte al Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri, o organizaţie non – profit şi neguvernamentală înfiinţată în 1997 specializată în consultanţă pentru sectoarele public şi privat.

El este, de asemenea, membru al Fundaţiei Romanian Business Leaders, care reuneşte antreprenori şi lideri de business din mediul privat.

Bostan a coodonat un proiect denumit Re>patriot, prin care românilor din diaspora li se prezentau oportunităţiile de deschidere a unei afaceri în România.

Este licenţiat în matematică şi absolvent al cursurilor postuniversitare de management din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative. A lucrat pentru implementarea unor programe ale Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID), Băncii Mondiale şi ale Comisiei Europene, pentru administraţia publică locală. A fost organizator al primei Conferinţe Internaţionale de Descentralizare Fiscală din România si a urmat cursuri de specializare în Anglia şi Italia.

Citește și: Cine este Marius Raul Bostan, propus ministru pentru Societatea Informaţională

El a colaborat cu experţii americani ai Research Triangle Institute în cadrul operaţiunilor de emitere de obligaţiuni municipale și a lucrat la majoritatea emisiunilor de obligaţiuni din România.

Bostan s-a născut pe 18 mai 1970, în comuna Rugineşti din judetul Vrancea.

 

 

 

 

Cele mai citite

România votează: 18 milioane de cetățeni înscriși pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente pentru scrutinul prezidențial este de 18.008.480 de cetățeni...
Ultima oră
Pe aceeași temă