17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportMasini, dispozitive tehnice si plimbari in strainatate...

Masini, dispozitive tehnice si plimbari in strainatate…

La sfarsit de an, pentru a nu ramane cumva bani necheltuiti din bugetul primit, parlamentarii se grabesc sa-si cumpere tot felul de lucruri, de la sute de masini si tehnica de calcul la gadget-uri cu denumiri care mai de care mai ciudate. Nu de alta, dar daca, la finele anului, ar ramane sume necheltuite, ele s-ar intoarce la bugetul statului si ar exista riscul sa ajunga la cei care au intr-adevar nevoie…

Dupa ce au avut grija sa blocheze, in plen, ordonanta de Guvern care i-ar fi impiedicat sa achizitioneze pana la sfarsitul anului 2005 autoturisme si mobilier, parlamentarii au trecut repede la cumpararea masinilor.

Masini si iar masini

Castigator al licitatiei, atat la Camera Deputatilor, cat si la Senat a fost desemnat Automobile Dacia SA, iar modelul preferat, Dacia Logan. Senatul a cumparat 140 de autoturisme, cate una pentru fiecare senator si trei de rezerva, la un pret declarat de chestori ca fiind in jur de 8.100 euro. La randul lor, sefii Camerei Deputatilor au decis achizitionarea a 345 de Dacii. Si aceasta desi sunt doar 332 de deputati, iar prin luna martie a acestui an au mai fost cumparate, de la acelasi producator, 30 de masini, pentru care s-au platit atunci aproape 9,5 miliarde lei vechi.
Si cum obrazul fin de parlamentar cu cheltuiala se tine, senatorii si deputatii au optat pentru modelul varf de gama Logan Ambition 1,6, care dispune de cele mai bune performante tehnice si de felurite accesorii. In plus, senatorii au vrut si o culoare aparte, gri-perla, pentru care se platesc in plus aproximativ 250 euro.
Pe langa noile vehicule cumparate, responsabilii administrativi de la Camera Deputatilor trebuie sa se ingrijeasca si de intretinerea celor avute deja. Este vorba de intretinerea si repararea, pe parcursul anului 2006, a celor 21 de masini Mercedes aflate in proprietatea Camerei Deputatilor, pentru care s-a organizat licitatie.

Scenotehnica modulara si stocare in caz de… dezastre

Din bugetul primit pe 2005, Senatul vrea sa cumpere, prin licitatie, o instalatie de conferinte.
Lista de achizitii la sfarsit de an pentru Camera Deputatilor este insa mult mai mare. Tot din banii primiti pentru 2005, se vor lua nu mai putin de 513 cartuse si tonere pentru diferite tipuri de imprimante, desi la sfarsitul lui septembrie s-au mai cumparat astfel de consumabile, in valoare de 162.862 lei noi (adica 1,6 miliarde lei vechi). Tot din bugetul pe anul in curs, Camera Deputatilor vrea sa cumpere, fiind declansate procedurile de licitatie, tot felul de gadget-uri, cu denumiri care mai de care: o scenotehnica din aluminiu modulara, un dispozitiv de stocare-editare video cu accesorii, 12 DVD cu inregistrare pe hard-disk, un switch/router pentru retea TV, inclusiv accesorii editare imagini, si un sistem backup pentru stocare si reconfigurare in caz de dezastre pentru bazele de date.
Tot pentru 2006, deputatii vor sa se asigure de servicii de transport si cazare in strainatate pentru un numar de 37 de tari – capitale si alte orase importante.

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă