18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportGeoana, purtator de cuvant al aliantei PSD-PNL

Geoana, purtator de cuvant al aliantei PSD-PNL

Geoana isi pregateste congresul de desemnare in "functia" de candidat al partidului la functia de premier. Devine purtatorul de cuvant al PSD-PNL. si anunta ca are contract pe viata, daca vrea, cu RA-APPS.

Liderul PSD, Mircea Geoana, isi pregateste congresul de nominalizare de la sfarsitul acestei saptamani, incalzindu-se cu replici, plasate intr-un interviu acordat Mediafax, la adresa contracandidatilor sai: Calin Popescu Tariceanu si Theodor Stolojan. Despre premierul Calin Popescu Tariceanu, Geoana spune ca reprezinta un accident. "A ajuns absolut accidental sa fie prim-ministru, pe baza episodului lacrimogen Basescu-Stolojan". Dupa care se lauda ca "tot ce-a fost mai social in acesti patru ani de guvernare a fost rezultatul presiunii PSD din Parlament". Theodor Stolojan i se pare o propunere neserioasa, "un om profund instabil din punct de vedere politic". Interesant este ca, desi in interviu se fereste sa vorbeasca despre preferinta PSD pentru un partener viitor la guvernare in cazul castigarii alegerilor, la un moment dat Geoana se transforma in purtator de cuvant al aliantei PSD-PNL, vorbind in numele acesteia.

 

Explicand cum de a ajuns la concluzia ca Stolojan este o propunere neserioasa, acesta fiind un cunoscut traseist politic, Geoana, in loc sa vorbeasca numai in numele partidului pe care-l conduce, se refera inclusiv la PNL. "Macar la noi – PSD si PNL – sunt lideri de partide care isi asuma in mod deschis si transparent responsabilitatea guvernarii in cazul in care castigam si facem majoritate, deci aici sunt lucruri care sunt mai asezate si mai credibile", si-a laudat Geoana partenerii liberali.
Ambitia liderului PSD este de a fi un prim-ministru chiar si mai bun decat Adrian Nastase. Insa in privinta candidaturii acestuia la Presedintie, liderul PSD spune ca acesta are o anumita sustinere in baza partidului, dar ca decizia in privinta candidatului formatiunii va fi luata de Congres "undeva la inceputul anului viitor". Explicatia ezitarii este simpla, Geoana crezand ca functia de premier poate fi considerata, de fapt, o treapta catre cea de sef al statului, argumentand ca "in clipa in care ai mancat si painea de prim-minstru" poti fi un presedinte mai bun si mai echilibrat.

 

Intrebat daca vede functia de premier ca o rampa catre Presedintie, liderul PSD a raspuns repezit: "Posibil, posibil". Geoana mai anunta intentia PSD de a nu accepta "sa fie vioara a doua intr-un guvern".
Intrebat despre locuinta RA-APPS din care refuza sa plece, liderul social-democrat explica faptul ca are un contract in care scrie negru pe alb ca poate ramane "pana la rezolvarea situatiei locative". Deci pe viata, daca ar vrea. Desi a promis de cateva luni bune ca va pleca din casa RA-APPS, Geoana da acum vina pe constructori, care au intarziat finalizarea lucrarilor, si se plange ca a stat "suficient de mult izmana pe calator".

Cele mai citite

Florin Piersic, internat la un spital din Capitală. Care este starea actorului

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş", starea sa fiind în prezent una stabilă, au declarant, pentru Agerpres, surse medicale.Actorul Florin...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Șase austrieci responsabili de o escrocherie online cu criptomonede au fost arestați

Agențiile de aplicare a legii din Austria, Cipru și Cehia au arestat șase austrieci responsabili de o escrocherie online cu criptomonede. Europol și Eurojust...
Ultima oră
Pe aceeași temă